JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Našeg dirigenta više nema, ali mi znamo svoju partituru

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Našeg dirigenta više nema, ali mi znamo svoju partituru

U auli Gradske uprave održana je konferencija za novinare na kojoj se medijima obratila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelene Pavičić Vukičević u društvu zamjenice gradonačelnika Olivere Majić, predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban i svih pročelnika gradskih upravnih tijela.

-Iza nas je doista jedan neočekivani tjedan, ali nakon posljednjeg ispraćaja gradonačelnika Bandića koji je  bio  frontmen, bio je dirigent našeg orkestra. Njega više nema, ali vjerujte da svi mi znamo svoju partituru. I ništa nas neće spriječiti u predanom izvršavanju svih naših dužnosti. Kao što i sami znate da je nama prioritet od 22. ožujka 2020. godine obnova objekata u vlasništvu grada Zagreba.- rekla je Pavičić Vukičevič.

-Nakon interventnih radova, na više od 100 objekata u sustavu odgoja i obrazovanja, u proteklim smo mjesecima zagrebačkoj javnosti podastrijeli podatak o 11 odgojno-obrazovnih objekata na kojima je potrebno napraviti veće zahvate. U ponedjeljak, 8. ožujka, počinje II. faza radova na gimnaziji Tituša Brezovačkog na Gornjem gradu, u srijedu, 10. ožujka, počinju radovi na područnom objektu Osnovne škole Savski Gaj – Blato, isto tako slijedeći tjedan otvaramo Dječji vrtić Središće, na koji smo jako ponosni.- rekla je Jelena Pavićič Vukićević.

Na pitanje hoće li se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, poručila je da “u ovim okolnostima stranački život može doći tek pod B”. Rekla je da su se nakon potresa dogovorili da će sve njihove aktivnosti biti usmjerene na humanitarno djelovanje stranke, a ne na politički aktivizam. 

Najavila je da će stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti idući tjedan održati sjednice stranačkih tijela, razgovarat će o toj temi te će o svim zaključcima izvijestiti javnost.

O svojoj mogućoj kandidaturi rekla je i da “ima odgovornost prema stranci i kolegama”, ali “prvo i osnovno prema sugrađanima”.

Za anketu po kojoj na izborima dobivaju pet posto potpore birača, rekla je da ankete nisu nikada oblikovale njihovo političko mišljenje.  

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je na pitanje ima li ambiciju postati predsjednica stranke i kandidirati se za gradonačelnicu, odgovorila: “O stranci u Praškoj”.

Pavičić Vukičević je na pitanje hoće li moći nastaviti tempo gradonačelnika Bandića koji je od jutra do mraka bio na terenu, rekla da svi imaju svoj stil, ali im je prioritet obnova Zagreba, prvenstveno objekata društvene i gospodarske namjene koji osiguravaju ovu visoku kvalitetu života u gradu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: HINA/ Daniel Kasap

Leave a Reply