Plenković: Bandić se iskreno trudio učiniti Zagreb boljim gradom

Plenković: Bandić se iskreno trudio učiniti Zagreb boljim gradom

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se upisao u Knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, za kojega je rekao da se iskreno trudio Zagreb učiniti boljim gradom no što je bio prije nego je postao gradonačelnik.

“Već sam prvi pogled pokazuje koliko je on nastojao učiniti dobroga za Zagreb”, izjavio je Plenković novinarima u zagrebačkoj Gradskoj upravi upitan hoće li Bandić ostati zapamćen kao pozitivan ili negativan političar.

Svatko tko je u politici sigurno ima i dobre i neke manje dobre strane, rekao je Plenković i dodao da će “vrijeme pokazati sve”.

Plenković je istaknuo da je Bandić u 20 godina na čelu Zagreba pridonosio razvoju grada, realizaciji brojnih projekata i pritom imao veliku životnu energiju, entuzijazam “i ono što je ključno – radio je za Zagreb svaki dan”.

Zahvala Bandiću na onom pozitivnom što je učinio za Zagrepčane i grad

“U konačnici, to je bilo i njegovo političko geslo”, istaknuo je premijer i zahvalio Bandiću “na onom pozitivnom što je učinio za Zagrepčane i grad Zagreb, a nerijetko i za druge krajeve Hrvatske”.

U Knjigu žalosti Plenković je, uz izraze sućuti obitelji i suradnicima, napisao da su Zagrepčani Bandiću šest puta dali povjerenje da bude gradonačelnik te da je Bandić nakon dva desetljeća rada ostavio “iza sebe brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegove prepoznatljivosti”.

“U proteklih pet godina kao predsjednik Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnog grada. Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam”, naveo je.

Bandić ostaje upamćen po nastojanjima da čini dobro za Zagrepčane

Bandić će, napisao je, ostati upamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Damir SENČAR

Leave a Reply