MISLAV HERMAN: nikad se nije toliko govorilo o Svetoj Klari i njenim potrebama!

MISLAV HERMAN: nikad se nije toliko govorilo o Svetoj Klari i njenim potrebama!

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba posjetio je Svetu Klaru i susreo se sa župnikom velečasnim Darkom Pužinom.

Župnik Pužin upoznao je uvžene goste predsjednika Gradske skupštine Mislava Hermana i gradskog zastupnika Maria Župana s bogatom poviješću Župe Sveta Klara – jedne od najstarijih župa na području Novog Zagreba.

Osim toga, zajedno su ponovno „pretresli“ probleme koji muče naselje: prometna blokada, zapuštena komunalna infrastruktura, nedovoljno ukopnih mjesta na mjesnom groblju, nedostatak ambulante, pošte, Dječjeg vrtića…

Velečasni Darko Pužin istaknuo je da svake godine Sveta Klara bilježi pozitivni prirodni priraštaj i ima sve više krštenja, a djecu moraju voditi u vrtiće po okolnim mjesnim odborima, daleko manjima od Klare.

Mislav Herman, koji je i prvi čovjek HDZ-a Zagreb, naglasio je da su gradski zastupnici HDZ-a na nedavnoj  sjednici Gradske skupštine tri dana – neprekidno, ustrajno i dosljedno – upozoravali na probleme u nerijetko zanemarivanoj Svetoj Klari te zahtijevali njihovo rješavanje.

– Slobodno mogu reći da se nikada u povijesti nije toliko govorilo o Svetoj Klari kao sada. Kao jedan od najvećih mjesnih odbora u cijelom Zagrebu, zaslužujete daleko više i bolje od ovog što danas imate! Dobar primjer izostanka istinske brige bio je upravo Dječji vrtić: u 4 ili čak 5 izbornih kampanja dolazili su iz aktualne gradske uprave i obećavali da „gradnja samo što nije započela“, no problem je bio u tome da taj prijeko potrebni projekt nikada nije bio niti prihvaćen na razini Grada Zagreba, niti uopće pokrenut. A sve se promijenilo tek nakon što je HDZ podnio amandman o Dječjem vrtiću u Svetoj Klari i njegovim prihvaćanjem uvjetovao usvajanje proračuna. I tu činjenicu ću bez ikakve zadrške ponavljati i ponavljati, jer mnogi bi na nju danas htjeli „zaboraviti“! Izvući ćemo Svetu Klaru iz prometne izolacije, izgraditi vrtić, otvoriti ambulantu! To ćemo učiniti isto kao što smo, u sinergiji s Vladom Republike Hrvatske, rekonstruirali novozagrebački Rotor, što je također bio jedan od HDZ-ovih amandmana i važnijih projekata! – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Mislav Herman.

Na kraju, ne skrivajući impresioniranost bogatom poviješću Svete Klare te potencijalima naselja, najavio je skorašnji novi dolazak.

Foto: HDZ Sveta Klara

Leave a Reply