HNS-ov Željko Uhlir objavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba

HNS-ov Željko Uhlir objavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir objavio je u srijedu kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika, istaknuvši da ga je na to potaknula situacija u Zagrebu gdje se ni nakon 11 mjeseci od potresa ništa nije obnovilo.

Kao čovjeka koji je izravno sudjelovao u velikim projektima obnove, situacija u Zagrebu, u kojem se niti nakon 11 mjeseci od potresa ništa nije dogodilo, potaknula ga je da i on krene u utrku za gradonačelnika, priopćio je zagrebački HNS.

“Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine obnovili smo sve za 13 mjeseci. Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene. U Zagrebu se u skoro istom razdoblju nije dogodilo ništa“, istaknuo je Uhlir. 

Rođeni je Zagrepčanin, koji za sebe kaže da su mu radne navike, ljubav prema umjetnosti i kulturi, tolerancija i uvažavanje različitosti, odlike obiteljskog nasljeđa. “Iako smo generacijama u Zagrebu, nisam isključiv i radujem se što je Zagreb, kao prava metropola, postao multikulturalan grad”, kaže.

Kao svoju viziju razvoja Zagreba vidi projekt “Green city – zeleni i pametni grad”, što je koncept koji razvijaju mnogi europski gradovi. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine. Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života, ističe Uhlir.

Planira riješiti i goruće probleme Zagreba – promet, stanovanje, infrastrukturu te pokrenuti mega projekt “Zagreb pored Save” sa četiri nova prijelaza i brojnim površinama za sport i rekreaciju. Planira smanjiti i gradske namete poduzetnicima i građanima, kaže se u priopćenju.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Dario GRZELJ

Leave a Reply