Predstavljen Projekt Žene za žene

Predstavljen Projekt Žene za žene

U auli Gradske uprave, održala se konferencija za novinare na kojoj je predstavljen EU Projekt Žene za žene. Cilj projekta je unaprijediti stručnu osposobljenost teško zapošljivih žena te ih zaposliti na poslovima pružanja pomoći ženama oboljelima od malignih bolesti.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo partner je u projektu Žene za žene, a provedba projekta je financirana u sklopu Poziva Zaželi– program zapošljavanja žena- faza 2.

-Sretni smo što možemo biti dio ovog hvale vrijednog projekta. Projekt donosi obostranu korist i potporu kako ženama koje su u kategoriji teško zapošljivih, tako i ženama koje su oboljele od maligne bolesti i kojima je neophodna pomoć u kući, kao i pratnja pri odlasku na terapiju. Da smo pomogli samo jednoj ženi da ima sigurnu plaću godinu dana učinili smo veliku stvar, a mi ćemo ih na projektu zaposliti 15. Za sada imamo osiguran projekt na godinu dana, no nadamo se da će se to produži za dalje”, rekla je V. Ramljak

Korisnik financiranja je Hrvatski forum protiv raka dojke „Europa Donna“ koja projekt provodi od 26.10.2020. do 26.4.2022. u suradnji s partnerima – Udrugom žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“, Gradom Zagrebom, Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje–Područnim uredom Zagreb.

-Od samog početka sve je napravljeno u suradnji te u dogovoru s projektnim partnerima, Hrvatskim forumom protiv raka dojke Europa Donna i Udrugom Nismo same, a kroz partnerski odnos i zajedničku provedbu Projekta radimo na jačanju kapaciteta udruga i širenju znanja o procedurama i mehanizmima prijave i provedbe EU projekata koje nam se često čine komplicirane i nerazumljive. – rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna i Udruga Nismo same pozivaju sve onkološke bolesnice kojima je potrebna ova vrsta podrške da im se jave na e-mail adresu info@zenezazene.hr. Više informacija o projektu nalazi se na web stranici www.zenezazene.hr

-Vrijednost ovoga Projekta iznimno je velika jer je ovo jedini projekt u Hrvatskoj koji će osigurati pomoć i podršku ženama oboljelima od malignih bolesti u njihovom domu, za vrijeme liječenja i terapije kroz zaposlenje 15 njegovateljica. – zaključio je gradonačelnik Bandić.

Na predstavljanju projekta prisustvovali su: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, predsjednica Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna Vesna Ramljak, predsjednica Udruge žena oboljelih od raka Nismo same Ivana Kalogjera i njegovateljica u sklopu projekta Žene za žene Mirjana Matošević.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply