Obilazak Gradske četvrti Donja Dubrava

Obilazak Gradske četvrti Donja Dubrava

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, obišao je Gradsku četvrt Donja Dubrava.

MO Resnički gaj

U  planu je projekt izgradnje nadvožnjaka koji bi povezao gornji i donji  dio Čulinečke ceste.

MO Čulinec

Izgradnja osnovne škole za 700 djece i vrtića za 60 djece. Predviđena je izgradnja dvodijelne sportske dvorane, ali i jedne manje dvorane za potrebe stanovnika Čulinca. Početak radova je predviđen za jesen, a trošak ukupne investicije iznosi 80 milijuna kuna.

Izgradnja pružnog prijelaza Trnava – Osječka

U suradnji sa HŽ-om u planu je staviti automatsku rampu za spuštanje i dizanje brklje kojom će se ubrzati promet na tom prijelazu.

MO „30. svibnja 1990.“

Izgradnja športskog i dječjeg igrališta, koji čeka na realizaciju dugih osam godina, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa.

-U planu je izgradnja sportsko – rekreacijskog centra, koji će sadržavati nogometno, košarkaško i rukometno igralište, igralište za tenis i dječje igralište, te svlačionice i tribine. Realizacija projekta očekuje se do kraja ove godine.- rekao je predsjednik Vijeća Milan Draženović.

MO Donja Dubrava

Zamjena montažnog objekta Dječjeg vrtića Ivane Brlić Mažuranić.

-Zbog dotrajalosti objekta, u cijelosti će se izvršiti zamjena objekta, izrađen je glavni, idejni i izvedbeni projekt. Ovih dana bit će raspisan postupak Javne nabave za izvođače radova. Procijenjena vrijednost radova je oko 32 milijuna kuna.- rekla je Katarina Milković, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Ivan NOVOSEL

Leave a Reply