Zagrebački HDZ predstavio Filipovića kao kandidata za gradonačelnika

Zagrebački HDZ predstavio Filipovića kao kandidata za gradonačelnika

Davor Filipović i službeno je predstavljen kao HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, a čelnik stranke Andrej Plenković istaknuo je Filipovićevu kvalitetu i ambiciju.

Plenković je rekao i kako Filipović zna sve probleme i otvorena pitanja i izazove u Zagrebu

“Svojim angažmanom u Gradskoj skupštini u protekle četiri godine vrlo se kvalitetno pozicionirao, prepoznat je, razumije se u sve teme bitne za budućnost Zagrepčanki i Zagrepčana, a ujedno svojom akademskom karijerom jamči da će dati izuzetan doprinos razvoju grada”, rekao je Plenković u srijedu u središnjici HDZ-a nakon održane online sjednice zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a.

Posebno ga veseli, rekao je Plenković, razina Filipovićeve ambicije, motivacije i želje da zajedno sa Zagrepčanima i članovima stranke pruži dodanu vrijednost gradu i omogući rješenja za sve izazove.

“A to je, prije svega, proces obnove i financijska konsolidacija grada”, dodao je Plenković te zahvalio svim članovima gradske organizacije koji su konsenzualno i aklamacijom potvrdili Filipovićevu kandidaturu.

Davor Filipović (36) rođen je u Sarajevu. Doktorirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i predaje na katedri Organizacija i menadžment. Školovao se i na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju.

Zastupnik je HDZ-a u Gradskoj skupštini te predsjednik Odbora za financije i proračun. Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma.

Filipović je i tajnik GO HDZ-a Grada Zagreba, a prošle godine napao je gradonačelnika Milana Bandića da vodi grad u bankrot.

Pojavio se kao kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika nakon što su propali pregovori da to bude privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić.

Filipović: Radikalni zaokret  i transparentnost u upravljanju gradskim financijama

Filipović je istaknuo važnost stranke u Zagrebu te naglasio kako bi, da nije bilo gradskog HDZ-a, u protekle četiri godine sugrađani u Brezovci imali kompostanu, u Podsusedu bi imali reciklažno dvorište za građevinski otpad te Generalni urbanistički plan Grada Zagreba koji ne odgovara razvojnim potrebama grada.

Naglasio je važnost obnove grada nakon potresa te upozorio da je Zagreb u proteklom razdoblju potreslo i “neodgovorno upravljanje gradskim financijama i imovinom” koje je, naveo je, rezultiralo s više od 1,3 milijarde kuna manjka u gradskom proračunu, kao i time da je iznos dospjelih, a neplaćenih, potraživanja u jednom trenutku bi veći od 750 milijuna kuna.

 “U takvoj situaciji pozivam sve naše sugrađane da nam daju potporu za uspješnu obnovu Zagreba, za radikalni zaokret u upravljanju gradskim financijama, za transparentno vođenje gradskih financija gdje će svaki trošak, svaka kuna, biti objavljena na internetu i građani znati kako se novci troše. Te da zajedno, uvažavajući kulturne, obrazovne, socijalne i zdravstvene potrebe naše grada kreiramo grad koji će biti na ponos svima nama”, poručio je Filipović.

Tekst: HINA

Foto: HINA/Damir SENČAR

Leave a Reply