U Zagrebu 11 novih slučajeva koronavirusa

U Zagrebu 11 novih slučajeva koronavirusa

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva koronavirusa, pri čemu ni jedan novi slučaj nije zabilježen u domovima za starije i nemoćne, izvijestio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“U domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne zaštite u posljednja 24 sata nije zabilježen ni jedan pozitivan slučaj među korisnicima i zaposlenicima. Jedan je pozitivan učenik osnovne škole i tri učenika srednje škole, dok je mjera samoizolacije izrečena za 20 učenika osnovnih i 15 učenika srednjih škola”, rekla je na konferenciji za novinare Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda.

U Zagrebu je u protekla 24 sata provedno 516 testiranja, a u gradu su trenutno 382 aktivna slučaja.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako su proteklog vikenda kroz zagrebačke covid ambulante prošle 853 osobe, za 18 je određena samoizolacija, a na testiranje je upućeno njih 239.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obavljeno je 516 testiranja , a 12 nalaza bilo je pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 25 novooboljelih, mjera samoizolacije izrečena je za 53 osobe.

Od 25 obrađenih pozitivnih osoba sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze, 15 su kontakti pozitivnih osoba, obrada za jednu osobu je u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz BiH, a kod jedne je moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply