TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Godinu dana od potresima, ljudima još nije riješeno stambeno pitanje

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Godinu dana od potresima, ljudima još nije riješeno stambeno pitanje

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević dao je izjavu uoči 39. sjednice Gradske skupštine na kojoj će se raspravljati o 47. točaka dnevnog reda.

Jedna od točaka je i prijedlog zaključka o izgradnji zgrada stambene namjene i davanju na korištenje stanova osobama čiji su stambeni objekti oštećeni u potresima koji su se dogodili tijekom 2020. godine.

-Često razgovaram s ljudima koji su smješteni u hostelu Arena još uvijek, više od pola godine nakon potresa, a i sa ljudima u kontejnerima, posebice u onom djelu Čučerja i Markuševca. Njima treba pomoć sada, a bolje i brže bi bilo da grad financira najamninu dok im se prema zakonu o obnovi ne izgrade zamjenske kuće ili obnove postojeće, buduće da na to imaju pravo, ukoliko su velika oštećenja. Ljudi koji su smješteni i u hostelu Arena su očajni i stvarno bi većina njih željela da su u svom stanu kojeg su privremeno unajmili, međutim Grad za to do sada nije imao sluha, njima treba sada pomoći dok ne krene ta obnova, a ne vjerujem da mogu čekati još godinu i pol u kontejnerima ili hostelu. – rekao je Tomislav Tomašević.

Tomašević se dotaknuo i GUP-a Sesvete koji se isto nalazi na dnevnom redu sjednice.

-Ja stvarno ne vidim zašto bi građani Sesveta uvijek bili građani drugog reda u Gradu Zagrebu, znači taj GUP Sesveta je Gradska uprava obećala već više od godinu dana, a potrebno ga je napraviti kako bi se podigla kvaliteta života ljudi, prvenstveno za program stanogradnje u naselju Novi Jelkovec. Novi Jelkovec uopće nije spojen na dobar način sa sjedištem same Gradske četvrti gdje su sve javne usluge koje su im potrebne smještene. Gospodarska zona na industrijskoj zoni Sljeme, ona se nalazi tik do najvećeg naselja u tom djelu grada. Sesvete kao što znate imaju oko 100 tisuća stanovnika, kada bi bili zasebni grad bili bi jedan od najvećih gradova, a nemaju osnovnu strukturu kako bi riješili to. – zaključio je Tomislav Tomašević.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply