GRADSKA SKUPŠTINA: Počela sjednica zagrebačke Gradske skupštine

GRADSKA SKUPŠTINA: Počela sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Zagrebačka Gradska skupština počela je u utorak sjednicu na kojoj će među 47 točaka dnevnog reda razmatrati i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o izgradnji 30 zgrada u Klari za smještaj Zagrepčana čiji su domovi stradali u potresu. 

Na dnevnom redu je i Bandićev prijedlog izmjena i dopuna zaključka o pomoći građanima Zagreba dodjelom novčane pomoći ili subvencijom kamata na kredite za obnovu nekretnina oštećenih u potresu. Jedna od promjena odnosi se na to da podnositelj zahtjeva koji nije upisan u zemljišne knjige kao vlasnik nekretnine treba priložiti druge isprave kojima može dokazati vlasništvo.  

Gradski zastupnici razmatrat će i prijedlog odluke gradonačelnika Bandića o novčanoj pomoći za ublažavanje i otklanjanje posljedica poplave od  24. srpnja prošle godine. Tom odlukom određuju se način i uvjeti dodjele novčane pomoći za ublažavanje i otklanjanje posljedica te poplave. 

Na dnevnom redu sjednice i prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Zagreba radi njegova usklađivanja sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te Zakonom o izmjenama Zakona o Gradu Zagrebu. Zakonom je utvrđen manji broj članova predstavničkih tijela jedinica tako da predstavničko tijelo grada s više od 300.000 stanovnika ima 47 članova. 

Klub gradskih zastupnika SDP-a predložio je na dnevni red Gradske skupštine zaključak o inicijativi za otpis računa za električnu energiju građanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima.

Klubovi gradskih zastupnika SDP-a te gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a predložili su zaključak o izradi seizmičkog certifikata za sve odgojno-obrazovne ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb. 

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply