HŠM: U Noći muzeja GLAVU GORE pa u on-line Školski

HŠM: U Noći muzeja GLAVU GORE pa u on-line Školski

No glavu gore! Muzejske aktivnosti i sadržaje Hrvatski školski muzej u Noći muzeja (petak, 29. siječnja od 18 do 01 sat)prenijet će on-line. Posjetitelji će moći uživati u poznatim radionicama Školskog na našem You tube kanalu, posjetiti BLOG Hrvatskoga školskog muzeja na kojem predstavljamo naš rad kroz neke od kategorija poput baština, intervju, muzejski život, uspomene, vremeplov…

Hrvatski školski muzej, osim školskih predmeta, čuva i školske uspomene, a u nastojanju da sa svojim najvjernijim i najbrojnijim posjetiteljima – učenicima i nastavnicima – ostanemo povezani zajedno smo u projektu „2020. godina: Negativan test – pozitivna sjećanja“ prikupili lijepa sjećanja na neobičnu prošlu godinu. Dobili smo 200-tinjak mailova od škola i pojedinaca s tisućama lijepih trenutaka, pozitivnih doživljaja u školi i izvan nje, mnogih lijepih fotografija i sjećanja koja ćemo trajno sačuvati u našem muzeju, a u Noći muzeja objavljujemo digitalnu knjigu svih ovih sjećanja!

S veseljem predstavljamo i izložbu učenika Osnovne škole Ivana Gundulića iz Zagreba „Muzej starina“, izložbu starih predmeta iz bakinih škrinjica i tavanskih prostorija koju ekskluzivno možete vidjeti u ovoj Noći muzeja.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply