Zagrebačke službe pomažu stradalima u potresu na Banovini i u Zagrebu

Zagrebačke službe pomažu stradalima u potresu na Banovini i u Zagrebu

Zagrebačke gradske službe pomažu građanima Sisačko-moslavačke županije te svojim sugrađanima stradalima u potresu, a Crveni križ Zagreba dnevno šalje tri do četiri kamiona hrane i higijenskih potrepština na područje pogođeno potresom, izvijestio je u utorak Grad Zagreb. 

Crveni križ Zagreb je u Centru za prihvat humanitarne pomoći u paviljonu šest Zagrebačkog velesajma, od 1.do 18. siječnja prikupio 386.884 kilograma hrane i 538.601 komada higijenskih potrepština za područje Sisačko-moslavačke županije.

U koordinaciji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom je  zbrinuo ukupno 71 stariju osobu iz Gline i Petrinje u osam domova za starije osobe koji su u nadležnosti Grada Zagreba.

Javna vatrogasna postrojba i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba su od potresa u prosincu 2020. do danas odradile 545 intervencija na području Sisačko-moslavačke županije.  

Pozivni centar Zagrebačkog holdinga je od Zagrepčana stradalih u potresu od 17.do 18. siječnja zaprimio 25 prijava na e-mail adresu potres@zagreb.hr., a zaprimljeno je i 60 prijava putem službi Zagrebačkog holdinga. Posredstvom besplatnih telefonskih linija 0800 8802 i 0800 880 koje su otvorene u Gradu Zagrebu, zaprimljeno je ukupno 180 poziva Zagrepčana vezana za oštećenja od potresa na području grada Zagreba.

Javna vatrogasna postrojba i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba su od potresa u prosincu 2020. do danas u Zagrebu odradile 1555 intervencija vezanih za otklanjanje posljedica potresa.  

Četrnaestog siječnja počelo je cijepljenje vatrogasaca protiv koronavirusa i zasad nema oboljelih među pripadnicima vatrogasnih postrojbi.

Iz Grada Zagreba izvijestili su i da je 18. siječnja iz grada odvezeno ukupno 152,36 tona građevinskog otpada s ukupno 43 lokacije. Od početka čišćenja do danas odvezeno je ukupno 39 138,20 tone građevinskog otpada s ukupno 17.727 lokacija.

U skladištu za podjelu građevinskog materijala na području Gradske četvrti Brezovica do sada je zaprimljeno 125 zahtjeva Zagrepčana čiji su objekti oštećeni u potresu, a od toga je isporučeno 88. Za preostalih 16 zagrebačkih gradskih četvrti od 80 zaprimljenih zahtjeva Zagrepčana, građevinski materijal je isporučen na 11 kućnih adresa, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply