U Zagrebu 96 novozaraženih, 27 iz ustanova socijalne skrbi

U Zagrebu 96 novozaraženih, 27 iz ustanova socijalne skrbi

Novih 96 osoba zaraženih koronavirusom broji Grad Zagreb u zadnja 24 sata, a pozitivni nalazi potvrđeni su za 27 korisnika i jednog djelatnika domova za starije te drugih ustanovama socijalne skrbi.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” priopćio je u utorak da su se u zadnja 24 sata potencijalno ozdravile, odnosno oporavile 41.852 osobe, što je 90 osoba više nego jučer.

Njegova Služba za kliničku mikrobiologiju obavila je 804 testiranja na covid-19, od čega je 99 nalaza bilo pozitivno.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi za 27 korisnika i jednog djelatnika.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 50 novooboljelih osoba, a njih 15 je zasad negativne epidemiološke anamneze.

Za 18 osoba utvrđeno je da su kontakti ranije zaraženih osoba, a devet su štićenici ili djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Za četiri osobe obrada je još u tijeku, kod tri je moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a jedna je obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

Mjera samoizolacije izrečena je za 45 osoba.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply