U Zagrebu 26 novooboljelih

U Zagrebu 26 novooboljelih

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 26 novooboljelih osoba od koronavirusa, a 53 osobe dobile su mjeru samoizolacije, izvijestili su u ponedjeljak iz (NZJZ) Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  “Dr. Andrija Štampar”.

-U zadnjih 24 sata provedeno je 395 testiranja, u Gradu Zagrebu ukupno imamo 26 novooboljelih sugrađana, uglavnom su to kontakti sa prethodno oboljelim osobama, znači 53 osobe su dobile mjeru samoizolacije, a 7 korisnika domova za starije su zaražena. U proteklom tjednu proveli smo više od 4 100 cijepljenja, ovaj tjedan planira se 3.900 cijepljenja, s tim da je rezervirano za drugu dozu cijepljenja koja je na redu ovaj tjedan. – rekla je, zamjenica ravnatelja NZJZ  “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić.

Od 15. do 17. siječnja, ambulantu je posjetilo 609 osoba, samoizolacija određena u 18 slučajeva, broj upućenih na testiranje je 209. PCR je uzet na drive in punktovima u 413 slućajeva.

– Danas u Gradu Zagrebu imamo 427 aktivnih slučajeva, a što se tiče situacije u zdravstvenom sustavu Grada Zagreba 64 djelatnika je COVID pozitivno, samoizolacija je u 26 slučajeva određena. Mislim da je zgodno nakon nepuna 2 mjeseca testiranja na antigenskim testovima, da napomenemo da je na našim punktovima testirano 35 tisuća osoba, u 13.155 slučajeva je rezultat pozitivan. Ono što je vrlo interesantno u 1780 je asimptomatski je nađen COVID, tako da je projekt sasvim sigurno više nego uspio.- rekao je pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Promet u samom centru Zagreba otežano se odvija zbog radova u Hebrangovoj ulici.

– Na području Hebrangove ulice kod kućnog broja 7, odnosno kod kućnog broja 17 i 19 javna gradska vatrogasna postrojba Grada Zagreba obavlja složenije građevinske radove, na tom mjestu promet regulira policija u suradnji sa sektorom komunalno prometno redarstvo, pa pozivamo naše sugrađane na dodatan oprez. Što se tiče ostalih dijelova grada, kada govorimo o gornjem i donjem dijelu grada, također na nekoliko lokacija imamo manje građevinske radove, pa shodno tim obavljenim građevinskim radovima prosječna tonaža odloženog građevinskog otpada, odnosno šute je oko 200 tona, dok su naši sugrađani do današnjeg dana odložili sveukupno 38905 tona građevinskog otpada na javnoj površini. – rekao je. Željko Renić iz Komunlanog i prometnog redarstva.

Stručna pomoć pruža se od danas 18. siječnja 2021., na slijedećim punktovima. Potrebna dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore je sljedeća: Izvod iz matične knjige rođenih, vjenčanih ili registra partnerstva, uvjerenja iz katarskog ureda, preslike katastarskih planova, potvrde da je građevinska dozvola nedostupna, izradu kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola. Zbog pravovremenog informiranja, stručna pomoć pruža se od danas, pruža se od ponedjeljka do petka i to po sljedećom rasporedu: Pon, Sri, Petak 08:00h – 16:00h Uto, Čet: 10:00 – 18:00h

– Timovi se sastaju od dva djelatnika, iz ureda Gradske uprave a oni su raspoređeni na osam lokacijama po gradskim četvrtima: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused, Vrapče, Brezovica te otvorili smo dvije lokacije u Sesvetama. Službenici pomažu samom ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje dežuraju na telefonima i daju potrebne hitne informacije službenicima na terenu, kako bi se građanima pružala što kvalitetnija i relevantnija informacija.- rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply