Pomoć građanima kod prijave za obnovu zgrada

Pomoć građanima kod prijave za obnovu zgrada

Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko- zagorske županije i Zagrebačke županije i Prvim programom mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-Zagorske županije i Zagrebačke županije oštećenih potresom na području Grada Zagreba propisani su postupci podnošenja zahtjeva
za obnovu potresom oštećenih zgrada i zahtjeva za novčanu pomoć.
S obzirom na složenu proceduru prijave kao i zbog velikog broja priloga potrebnih za ostvarivanje prava Grad Zagreb pružit će stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca i sastavljanja prijave kao i kod prikupljanja dokumentacije.
Timove sastavljene od 2 djelatnika iz ureda gradske uprave rasporedit ćemo na 8 lokacija po gradskim četvrtima i to: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused – Vrapče, Brezovica i dvije lokacije u Sesvetama.
Službenici će pomoći pri samom ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će se davati hitne informacije putem telefona službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima.
Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore:

  • Izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva
  • Uvjerenja iz katastarskog ureda
  • Preslike katastarskih planova
  • Potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna
  • Izrada kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola
    Stručna pomoć pružat će se od ponedjeljka 18. 01. 2021. godine.
    Stručna pomoć građanima pružat će se od ponedjeljka do petka u periodu od 08.00 do 18.00 sati, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 08.00 do 16.00 sati, a utorkom i četvrtkom od 10.00 do 18.00 sati.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply