Obilazak Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak

Obilazak Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, obišao je Gradsku četvrt Peščenica – Žitnjak.

MO Ivanja Reka – Izgradnja Dječjeg vrtića Ivanja Reka

Na području mjesnog odbora Ivanja Reka u planu je izgradnja dječjeg vrtića Ivanja Reka, kao područni objekt DV Jabuka. Gradnja samog objekta trebala bi započeti u lipnju mjesecu ove godine, objekt će zaprimati oko stotinu djece u pet odgojnih skupina tri vrtićke i dvije jasličke skupine, ukupna vrijednost investicije iznosi 22 milijuna kuna.

-Glavni projekt je završen, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole, predviđamo da ćemo građevinsku dozvolo dobiti do kraja veljače, tada slijedi postupak javne nabave za odabir izvođača i nadamo se početku radova u lipnju.- rekla je Katarina Milković, zamjenica pročelnika za obrazovanje.

MO Žitnjak – Izgradnja nogostupa u ulici Žitnjak Martinci

Izgradnja nogostupa u dužini od 700 metara, ukupna vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna.

MO Kozari Putevi – Početak radova na uređivanju kolnika i izgradnja višenamjenskog objekta

Izgrađen je sustav odvodnje, izvršena je plinofikacija, uskoro će se izvesti radovi asfaltiranja ulica s površinskom odvodnjom. Izvršena je i ugradnja kanalica, rubnjaka i postavljanje prvog sloja asfalta.

Mjesni odbor Kozari putevi, već duže vrijeme ima potrebu za višenamjenskim objektom, u tijeku je parcelizacija, rješavanje imovinsko pravnih poslova, kako bi se mogla ishoditi građevinska dozvola i početak radova očekuje se ove godine.

MO Kozari Putevi – Završeni radovi na izgradnji dječjeg i polivalentnog igrališta.

Kozari Putevi na mjestu divljeg odlagališta niknulo je polivalentno igralište i dječje igralište, vrijednost investicije 1.5 milijuna kuna

-Prije ovog igrališta bila je jedna livada, na kojoj je bilo divlje odlagalište otpada. Sada smo sve to počistili i izgradili smo igralište. Na ovom djelu imamo osamdeset kućanstava u kojima ima puno djece i na njihovu zamolbu napravili smo lijepo igralište.- rekao je Denis Tabaković, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kozari Put.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply