ATP Antalya: Pavić i Mektić osvojili prvi zajednički naslov

ATP Antalya: Pavić i Mektić osvojili prvi zajednički naslov

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su u utorak naslov pobjednika u paru na ATP teniskom turniru u Antalyi nakon što su u finalu sa 6-2, 6-4 pobijedili hrvatsko-slovačku kombinaciju koju čine Ivan Dodig i Filip Polašek.

U meču koji je trajao sat vremena i devet minuta Pavić i Mektić su tri puta uzeli servis suparnicima, dva u prvom setu i jedan u drugom.

Mektić i Pavić, koji su u Antalyi postavljeni za prve nositelje, u polufinalu su sa 6-1, 6-1 nadigrali Talijane Salvatorea Carusa i Andreu Vavassorija, dok su drugi nositelji Dodig i Polašek sa 6-3, 6-1 bili bolji od Francuza Jeremyja Chardyja i Fabricea Martina.

Za Mektića i Pavića ovo je prvi zajednički naslov jer zajedno igraju tek od ove sezone. Paviću je ovo bilo 40. finale parova u karijeri i 18. naslov, dok je Mektić odigrao svoje 17. finale i osvojio osmi naslov.

Dodigu je ovo bilo 33. ATP finale u konkurenciji parova, a dosada je osvojio 15 turnira. S Polašekom je do sada igrao u pet finala a zajedno su osvojili dva turnira.

Tekst: HINA

Foto: Mektić-Pavić/HTS

Leave a Reply