Otvorena javna podzemna garaža u sklopu bolnice Sveti Duh

Otvorena  javna podzemna garaža u sklopu  bolnice Sveti Duh

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban, voditeljice Zagrebparkinga Ane Preost i ravnatelja KB Sveti Duh Mladena Bušića, otvorio je javnu podzemnu garažu ispod novog objekta Dnevne bolnice KB Sveti Duh.

Garaža ima 477 parkirnih mjesta, deset punionica za električna vozila, obiteljski parking, parking za bicikle, ima sustav za automatsku naplatu i centralno upravljanje, što će korisnicima pružiti kvalitetniju uslugu.

-Ove godine bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada i postojanja i nalazi se u vlasništvu Grada Zagreba na sto smo posebno ponosni. Ovom garažom riješili smo veliki problem parkiranja oko naše bolnice.- rekao je ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić.

– Veliki izazov bio je graditi cjelokupan projekat riječ je o najstarijoj gradskoj bolničkoj ustanovi, koji korisnici nisu samo građani Grada Zagreba nego su korisnici svi oni na području šireg djela Republike Hrvatske. Zagrebački holding zajedno s Gradom Zagrebom realizirao je čitav niz kapitalnih projekata, ovo je samo jedan od njih koji danas otvaramo, odnosno puštamo u pogon. Ukupna investicija koja sadrži dnevnu bolnicu i ovu garažu prelazi 200 milijuna kuna.- rekla je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Parking u novootvorenoj garaži u sklopu KB Sveti Duh neće se naplaćivati do 1. veljače.

– Čestitam tvrtki Tehnika na izvedenim radovima, oni su i najzaslužniji da smo mi danas ovdje. Parking se neće naplaćivati ovaj mjesec, biti će besplatan za djelatnike bolnice i građane. Vidjet ćemo sta će se dogoditi nakon 1. veljače, korona je, može se dogoditi da i to još produžimo. Zasada do 1. veljače sigurno nećemo naplaćivati parking. – rekao je gradonačelnik Bandić.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply