Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sveta Klara nastavlja prikupljati pomoć za Banovinu

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sveta Klara nastavlja prikupljati pomoć za Banovinu

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sveta Klara nastavlja s prikuppljanjem pomoći i dežurstvom ssvaki dan od 18 do 21 sat. Među novim donatorima je i Dražen Hrkač, potpredsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad i predsjednik HDZ-a Novi Zagreb – zapad.
“S obzirom na brojne upite ne samo iz Svete Klare, nego i šire, svim ljudima dobre volje i velikog srca prenosimo obavijest da UHBDRSK do daljnjeg nastavlja prikupljati pomoć za Banovinu i ostala područja koja je pogodio potres. Prostorije Udruge (Mrkšina ulica 38) otvorene su u tu svrhu svakog dana od 18:00 do 21:00 sat”. – priopćili su iz Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sveta Klara.

Udrugu je ovaj vikend posjetio i potpredsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad i predsjednik HDZ Novi Zagreb – zapad Dražen Hrkač, punih ruku donacija. Dražen Hrkač, i sam branitelj i pričuvni časnik Hrvatske vojske, pozdravio je odluku da UHBDRSK nastavi s humanitarnim djelovanjem.

– Mnogi se dobri ljudi javljaju, voljeli bi i dalje pomagati unesrećenim sugrađanima. Pozivam sve koji to mogu i žele da donesu pomoć u Udrugu. Dečki, moji dragi suborci iz dana ponosa i slave, svaka čast na zajedništvu koje iskazujete, na solidarnosti i nesebičnom angažmanu!- rekao je Dražen Hrkač.

Valja naglasiti da hrvatski branitelji iz Svete Klare prikupljenu pomoć sami, vlastitim prijevozom, dostavljaju u nastradale krajeve, i to ciljano, onima kojima je najpotrebnija – točno određenim obiteljima u dogovoru s lokalnim stožerima i službama. Tako su se još ovog jutra uputili s pomoći u Petrinju, Glinu i Donje Kukuruzare. I ne kane na tome stati!

U ovoj lijepoj akciji, što dežurstvom što odlaskom na teren, sudjeluju i mnogobrojni članovi svetoklarskog HDZ-a, koji su i sami hrvatski branitelji: tajnik UHBDRSK Željko Bogi, član Upravnog odbora Pavo Matijević, Zdravko Drmić, Anto Ivanković, Josip Zubović, đakon Stanko Mikulić, Andrej Rora, Ivan Rašić i mnogi drugi.

“Kao volonteri koji će na terenu dijeliti pomoć, slijedeći vrijednosti nacionalnog zajedništva i Domovinskog rata, među prvima su se javili predsjednik svetoklarskog HDZ-a Vedran Ivanković i naš tajnik dr. sc. Ivica Matić!”- priopćili su iz Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sveta Klara
Foto: UHBDRSK Sveta Klara

Leave a Reply