Obilazak Gradske četvrti Sesvete

Obilazak Gradske četvrti Sesvete

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, obišao je MO Novi Jelkovec, MO Jelkovac, MO Gajišće, MO Cerje i MO Popovec u Gradskoj četvrti Sesvete.

MO Novi Jelkovec

U tijeku je ishođenje potrebne dokumentacije za  produžetak Vukovarske ulice od Žitnjaka do Ulice Ljudevita Posavskog, a to zbog rasterećenja prometnica u središnjem dijelu Sesveta.

-Nalazimo se na lokaciji Ulice 144. brigade hrvatske vojske, na koju se veže produžena Ulica grada Vukovara sto je jedan od prioritetnih projekata za ovaj dio grada, koji bi trebalo pridonijeti u bitnom rasterećenju gužvi u samom centru Sesveta. Projekt je trenutno u ishođenju lokacijske dozvole, po ishođenju lokacijske, rješavaju se imovinsko pravni odnosi.- rekao je Jurica Rosandić, voditelj odjela za izgradnju i rekonstrukciju cesta.

MO Jelkovac

U Jelkovečkoj ulici u planu je početak radova na izgradnji prelaska preko željezničke pruge., trenutno se dokumentacija usklađuje s propisima Hrvatskih željeznica, nakon završetka projekta, promet tim dijelom Sesveta biti će jako rasterečen.

MO Gajišće

U tijeku je izrada projektne dokumentacije i za izgradnju nogostupa s javnom rasvjetom, oborinskom odvodnjom te biciklističkom stazom u Varaždinskoj cesti, od Gajišća do Popovca u MO Gajišće.

-Nogostup će biti dužine 1300 metara, širine metar i pol, biciklistička staza obostrana širine dva metra, i zeleni razdjelni pojas širine 0.75 metara. Trenutno smo u rješavanju imovinsko pravnih odnosa i nakon toga ide izrada građevinske dozvole i sama izgradnja. Lokalna samouprava istovremeno radi pješačko biciklističku stazu sa istočne strane, sto je već u pred realizaciji.- rekao je Jurica Rosandić, voditelj odjela za izgradnju i rekonstrukciju cesta.

MO Cerje

Kod groblja Cerje u Sesvetskim Kraljevcu također je planirana izgradnja nogostupa s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom u Cerskoj ulici.

MO Popovec

Proširenje groblja Markovo polje izrađen je Urbanistički plan uređenja temeljem kojeg su pokrenuti postupci javne nabave za odabir projektanta. 

-Prošle godine je preuređena kompletna mrtvačnica. U planu za ovu godinu je i investicija rasadne komore koje ćemo postavit kako bi imali veći kapacitet rasadnih komora za pokojnike. Groblje Markovo polje iz godine u godinu zaprima sve više pokojnika. U planu je izrada projektne dokumentacije za proširenje groblja koje bi imalo još jednu mrtvačnicu i još jedna glavni ulaz u groblje.- rekao je, Roko Gruja, voditelj podružnice Gradska groblja.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply