Kreće podjela građevinskog materijala za građane pogođene potresom u prosincu

Kreće podjela građevinskog materijala za građane pogođene potresom u prosincu

Obavještavamo građane čiji objekti su stradali u potresu u prosincu, 8. siječnja 2021. kreće podjela građevinskog materijala za nužnu sanaciju.  Materijal će se dijeliti svaki dan od 10,00 do 18,00 sati.

Građani s područja Gradske četvrti Brezovica, koji su prijavili najviše štete, u dogovoru s predstavnicima Vijeća gradske četvrti materijal mogu preuzeti na lokaciji Brezovička cesta 98b, kod objekta NK Brezovica.

Građanima iz drugih gradskih četvrti, s obzirom na manji broj prijava štete materijal će se dostavljati na adresu, također u dogovoru s predstavnicima vijeća gradskih četvrti.

Podjela će se vršiti u suradnji članova vijeća gradskih četvrti, vijeća mjesnih odbora i Gradskog ureda za mjesnu samoupravu.

Prilikom preuzimanja građevinskog materijala građani trebaju potpisati izjavu o preuzetoj količini materijala kao i izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva.

Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno vlasnicima stambenih objekata koji uz nužnu sanaciju oštećenja mogu nastaviti nesmetano i sigurno živjeti u svojim objektima.

Raspoloživ građevinski materijal:

– crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupiter i sljemenjaci s kopčom)

– drvena građa (jelove letve, štafle duljine 4 metra)

– mort za zidanje, vapnena glet masa

– opeka (puna opeka i blok opeka)

– dimnjaci

Još jednom podsjećamo kako građani nastale štete od potresa mogu prijaviti na besplatne brojeve telefona 0800 8802 i 0800 8805, te na mail: potres@zagreb.hr.

Foto: Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply