Gradonačelnik Milan Bandić čestitao pravoslavni Božić

Gradonačelnik Milan Bandić čestitao pravoslavni Božić

U povodu pravoslavnog Božića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je episkopu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i mitropolitu zagrebačko – ljubljanskom dr. Porfiriju Periću, arhijerejskom namjesniku zagrebačkom Dušku Spasojeviću i protojereju Makedonske pravoslavne crkvene opštine u Republici Hrvatskoj Kirku Velinskom te svim vjernicima pravoslavne ispovijesti čestitku koju prenosimo u cijelosti:

U ozračju Božića, u vremenu kada Bog na poseban način postaje blizak čovjeku, budimo i mi blizu jedni drugima te otvorenih očiju i srdaca širimo mir i dobro!

Želim da jedni drugima budemo dar, da u tom sebedarju naša ljudska, kršćanska riječ donese toplinu i svjetlo potrebitima. Neka svjetlost ovog blagdana obasjava sve vaše putove i rastjera tamu koja se nadvila nad sve nas u ovoj zahtjevnoj godini. U međusobnom pomaganju i solidarnosti obasjajmo svi zajedno naš dragi Zagreb kako bi svaka osoba osjećala obilje sigurnosti i mira.

Čestitajući Vam Božić, želim da u prijateljskom dijalogu jedni drugima budemo donositelji tolerancije, radosti, mira i nade.

Tekst: ZNA/Grad Zagreb

Foto: ARHIVA/Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply