Filip Zubčić: Jako sam sretan i ponosan na današnju utrku

Filip Zubčić: Jako sam sretan i ponosan na današnju utrku

Izjave hrvatskih skijaša nakon povijesnog rezultata muške reprezentacije u utrci na sljemenskom Crvenom spustu, u kojoj su sva četvorica koja su se našli na startu osvojili bodove za Svjetski kup.

Filip Zubčić je osvajanjem petog mjesta ostvario najbolji plasman u karijeri, a to mu je do danas bila 15. pozicija sa sljemenske utrke 2015.:

“Jako sam sretan i ponosan kako sam odradio današnju utrku. Još je ljepše da smo sva četvorica izborili drugu vožnju i na kraju osvojili bodove. Odličan rezultat na prvom od sljedećih sedam slaloma koji slijede u ovom mjesecu. Čestitam dečkima i nadam se da možemo još bolje na sljedećim utrkama.”

Matej Vidović je osvojio 12. mjesto te poboljšao svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu, također ostvaren na Sljemenu, kad je prije dvije godine bio 15., a u drugoj vožnji je imao treće vrijeme:

“Uspjeli smo sva četvorica ući u drugu vožnju. Ovo je veliki dan za hrvatsko skijanje. Zadovoljan sam, izvukli smo puno. Osjećam da sam čak mogao i bolje. Bit će još utrka da to pokažem. Super sam zadovoljan i zahvalan što je utrka uopće održana. Čestitke organizatorima, strašan posao su odradili.”

Samuel Kolega je prvi put na Sljemenu uspio uopće stići do cilja, što mu je donijelo 30. mjesto u prvoj vožnji, a sa startnim brojem 1 u drugoj imao je drugi najbolji rezultat finalnog nadmetanja i na kraju osvojio 15. mjesto:

“Osjećaj je jako dobar. Prvi bodovi, konačno. Dugo sam se trudio za to. Drago mi je, jer je druga vožnja bila stvarno dobra, ne savršena, ali na nivou i drago mi je da mi je uspjelo.”

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.

“Opet smo imali četvoricu skijaša u drugoj vožnji, što je super. Što se mene tiče, imam osjećaj da sam svaki dan sve bolji, da polako ulazim u formu. Zadovoljan sam s rastom iz dana u dan. Mislim da mi je ovo dobra podloga za ostatak prvog mjeseca.”

Tekst: HINA

Foto: HIINA/Damir SENČAR

Leave a Reply