Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse

Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića Grad Zagreb je u Petrinju i Sisak poslao interventne timove Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, vatrogasce obučene za spašavanje iz ruševina, specijalni kontejner koji sadrži opremu za spašavanje iz ruševina, 100 kreveta, pet šatora i cerade za prekrivanje krovova. Pomoć pruža i osam ekipa zagrebačke hitne pomoći te članovi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Zagreb i Zagrebački radioamaterski savez”, priopćeno je iz Grada Zagreba.

U Petrinji i Sisku na terenu su 54 zagrebačka vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila uz jedno vatrogasno vozilo koje je već jučer poslano na stradalo područje. 

“Djelatnici gradskih ureda od jutros su na terenu na području Siska i Petrinje gdje, zajedno s timovima inženjera građevine, pomažu na uspostavi sustava za zaprimanje prvih brzih pregleda oštećenja zgrada i kuća. Gradonačelnik Bandić je poslao poruku kako Grad Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse”, ističe se u priopćenju iz Grada Zagreba. 

Tekst: HINA/ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Grad Zagreb/Gradski ured za upravljanje hitnim situacijama

Leave a Reply