U Zagrebu u 24 sata 31 novi slučaj koronavirusa

U Zagrebu u 24 sata 31 novi slučaj koronavirusa

U Zagrebu je u subotu zabilježen 31 slučaj zaraze koronavirusom, podaci su Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

U protekla 24 sata od covida-19 oporavile su se 37.742 osobe, što je 411 više nego jučer. U Zagrebu su trenutno 1.572 aktivna slučaja, navode u zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 77 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 123 osobe.

Od 77 obrađenih pozitivnih osoba: 14 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 28 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. 18 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za sedam osoba obrada je još u tijeku. 

Kod dvije osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, a troje djece školske dobi u obradi je kod liječnika školske medicine. Obrada za pet osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 27 korisnika i pet djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod dva učenika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola pa je mjera samoizolacije određena za 57 učenika i dva nastavnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Tekst: HINA

Foto: HINA/Damir SENČAR

Leave a Reply