Umjesto “Orašara” u HNK-u Zagreb Adventski programi

Umjesto “Orašara” u HNK-u Zagreb Adventski programi

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu do daljnjega s repertoara skida predstavu “Orašar”, a čaroliju Božića umjesto tradicionalne baletne bajke u središnjem nacionalnom teatru ovoga će prosinca oživjeti epidemiološki prilagođeni Adventski programi.

Kako se ističe u priopćenju, zbog epidemiološke situacije koja ne dopušta izvođenje kompleksnijih scensko glazbenih formi, HNK u Zagrebu do daljnjega neće prikazivati popularnu božićnu predstavu kojom to kazalište tradicionalno svake godine privlači iznimno velik interes publike.

“Iznimno nam je žao da u prosincu gledatelji neće moći uživati u jednoj od naših najgledanijih predstava, ali briga za zdravlje naših baletnih umjetnika nam je u prvom planu”, ističu iz toga kazališta.

U idućem razdoblju HNK Zagreb publici će ponuditi Adventske programe.

Svi gledatelji koji su kupili karte za balet “Orašar” imaju slobodan ulaz na Adventske programe koji se održavaju 15., 17. i 18. prosinca u 19,30 sati, te pravo na povrat novca za kupljene ulaznice za predstavu “Orašar”.

Gledateljima koji su kupili karte putem weba povrat novca za kupljene ulaznice bit će automatski izvršen. Gledatelji koji su svoje ulaznice kupili na blagajni, za povrat novca moraju doći osobno na blagajnu kazališta kako bi ostvarili povrat.

“Nadamo se da ćemo iduće godine božićne praznike dočekati u zdravlju i uz omiljenog ‘Orašara'”, poručuju iz HNK-a Zagreb.

Tekst: HINA

Foto: Inga ĆUŽIĆ

Tagged with

Leave a Reply