Lavrov završio posjet Zagrebu otvaranjem nove zgrade ruskog veleposlanstva

Lavrov završio posjet Zagrebu otvaranjem nove zgrade ruskog veleposlanstva

Rusija je otvorila novu zgradu veleposlanstva u Zagrebu, događaj kojim je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov završio službeni posjet Hrvatskoj. 

Šef ruske diplomacije se ranije sastao s najvišim hrvatskim dužnosnicima u sklopu regionalne turneje tijekom koje je bio i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U novom veleposlanstvu u Bosanskoj ulici dočekali su ga hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić, koji je jedini dao izjavu novinarima, rekao je da ga je Lavrov pozvao u Sjevernu Osetiju, regiju na Kavkazu čiji je počasni građanin, a on je preko Lavrova poslao pozdrave ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je dao orden za prijateljstvo. 

“Mi smo isto stablo dvije grane. Mi smo jedan od 27 glavnih gradova Europske unije, ali ne smijemo nikad zaboraviti na dobru suradnju s našim ruskim prijateljima. Neka dugo živi prijateljstvo između hrvatskog i ruskog naroda!“, rekao je Bandić. 

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Leave a Reply