Nikica Augustinović novi predsjednik HSP-a

Nikica Augustinović novi predsjednik HSP-a

U subotu 5. prosinca po prvi puta u elektroničkom obliku, putem interenta održan je redoviti Sabor HSP-a, na kojem je za predsjednika HSP-a izabran Nikica Augustinović, iz Omišlja na otoku Krku.

Nikica Augustinović, do izbora za predsjednika HSP-a, obavljao je dužnost predsjednika Glavnog stana HSP-a i predsjednika županijskog vijeća HSP-a u Primorsko-goranskoj županiji, član HSP-a je od 1993. godine.

Priopćenje novog predsjednika HSP-a, Nikice Augustinovića prenosimo u cijelosti:
“Poštovane pravašice i pravaši, Hrvatice i Hrvati
Danas, 5.12.2020., održan je redoviti Sabor HSP, po prvi put u elektroničkom obliku. Na početku bih izrazio zadovoljstvo organizacijom i provedbom tog odgovornog posla koji smo povjerili neovisnoj računalnoj tvrtki, kao i odazivom izaslanika koji su glasovali u velikom broju te pokazali ozbiljnost i zrelost u ovom važnom trenutku za Hrvatsku stranku prava.
Zahvaljujem se izaslanicima na iznimno velikoj potpori mojoj kandidaturi, kako na današnjem glasovanju, tako i u cijelom ovom pripremnom razdoblju. Čestitam svim kolegicama i kolegama izabranima u Predsjedništvo HSP te u Središnji nadzorni odbor HSP i radujem se budućoj suradnji.
Svakako bih se zahvalio mojem prethodniku, gospodinu Karlu Starčeviću, koji je u ovih nepunih 4 godine na čelu Stranke napravio mnogo dobroga i revitalizirao Stranku. U prošlom je mandatu bilo mnoštvo izazova, lokalni izbori, europarlamentarni, ponovljeni lokalni u Ličko-senjskoj županiji, pa na kraju parlamentarni izbori. Na lokalnim, a posebno na onima ponovljenima u Ličko-senjskoj županiji, HSP je pod vodstvom Karla Starčevića ostvario dobre, pa čak i vrhunske rezultate – najbolje u povijesti Stranke. Ne europarlamentarnim i parlamentarnim rezultati su bili, s druge strane, poražavajući, što nam je poslužilo kao pouka za buduće izbore. Ono što ostaje kao činjenica jest da je baš Karlo Starčević podmetnuo svoja leđa i postizao najbolje rezultate te uložio veliki trud da održi Stranku živom i aktivnom. I uspio u tome.
Nikako ne bih htio propustiti dodatno čestitati mladima nadama Hrvatske stranke prava, najmlađim kandidatima na današnjem Saboru – Mariji Ćaćić i Ivanu Piškoru – koji su dobili najviše glasova izaslanika što me osobito raduje.
Kad već govorim o vremenu pred nama, svakako želim naglasiti da mi je namjera poticati timski rad i kreativnost. Moja je namjera u najkraćem roku formirati tim koji će mi pomagati u operativnom vođenju Stranke, ali i u pripremanju i provedbi strateških odluka. U prošlosti je znalo biti lutanja, nesnalaženja, podmetanja, kao i miniranja iz vlastitih redova, ali to nam je pouka za budući rad.
Ono što mogu najaviti jest da ću raditi na daljnjem ujedinjenju pravaške političke scene, njezinom jačanju, rebrendiranju i pripremama za što uspješnije lokalne izbore koji nam dolaze u svibnju sljedeće godine.
Uz sustavnu skrb o pitanjima vezanim za branitelje, veću pozornost posvetiti ćemo radu s mladima, a znatan dio aktivnosti usmjeriti ćemo i prema Hrvatima izvan Hrvatske, kako u Bosni i Hercegovini, tako i našim sunarodnjacima diljem Europe i svijeta. Svjedoci smo, a posebno posljednjih godina, zastrašujućim razmjerima iseljavanja Hrvata, a mi vjerujemo da postoji način da se taj proces zaustavi, pa čak i preokrene.
Da bismo svoje aktivnosti i planove predstavili javnosti, na puno viši nivo dići ćemo medijske kanale kojima ćemo pokušati doprijeti do što većeg broja naših ljudi, a veliku ćemo pozornost posvetiti i gospodarskim, demografskim i svim ostalim pitanjima od vitalnog značaja za hrvatski narod i hrvatsku državu. I dalje će nam jedan od prioriteta biti lustracija, isplata ratne štete od strane Srbije, kao i sve druge aktivnosti koje smo usvojili na Programskoj konvenciji Stranke u veljači 2018.
Naravno da pritom nećemo zaboraviti svoje korijene, svoju slavnu prošlost jer onaj tko ne poznaje i ne poštuje svoju prošlost osuđen je da ponavlja greške koje je činio. I dalje ćemo osobitu pozornost posvećivati temelju moderne hrvatske države – Domovinskom ratu, kao i svima onima koji su dali svoj doprinos stvaranju i obrani moderne hrvatske države.
Na kraju bih sve podsjetio da samo zajedno možemo ostvariti planove i realizirati snove. Pa, …. krenimo.
Nikica Augustinović, Predsjednik HSP”

Foto: HSP- osobna arhiva Nikice Augustinovića

Leave a Reply