Polarni advent u ‘Divljem srcu grada’ – zagrebačkom ZOO vrtu

Polarni advent u ‘Divljem srcu grada’ – zagrebačkom ZOO vrtu

Polarni advent u ‘Divljem srcu grada’ donio je božićno ozračje u Zoološki vrt grada Zagreba, koji je prigodno uređen, a tisuće lampica krase građevine, šetnice, figure životinja i blagdanske motive, izvijestili su u subotu iz zagrebačkog ZOO vrta.

 Lampice posebno dolaze do izražaja petkom, subotom i nedjeljom kada je Vrt otvoren i nakon što padne mrak, a tih dana posjetitelji se mogu uključiti u obilaske Zološkog vrta pod vodstvom edukatora odjevenih u vilenjake.

U skladu sa svim mjerama i preporukama epidemiologa i Nacionalnog stožera gradonačelnik Milan Bandić je u društvu ravnatelja Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba Damira Skoka upalio lampice na božićnom drvcu u ZOO Zagreb i tako označio početak tradicionalnog Polarnog adventa u Divljem srcu grada.

Gradonačelnik Bandić je pozvao sugrađanke i sugrađane da posjete Zoološki vrt, koji kao i ranijih godina u ovo predblagdansko razdoblje gaji poseban božićni duh.

– Slobodan ulaz na Polarni advent u Divljem srcu grada imat će mlađi od 18 godina te djelatnici zdravstvenih ustanova. Time smo željeli uljepšati djetinjstvo djeci iza koje je godina drugačija od prethodnih, te zahvaliti zdravstvenim djelatnicima za sve što čine za naše živote i zdravlje!- istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Ravnatelj Vrta Damir Skok zahvalio je gradonačelniku na podršci svih ovih godina. ‘

– Svima nam treba malo božićnog ugođaja i topline, i drago mi je da smo i ove godine uspjeli u tom naumu. U Divljem srcu grada građani se tijekom adventa mogu osjećati ugodno i sigurno. Edukativni program organiziran je na otvorenom uz poštivanje svih mjera i preporuka epidemiologa. Pandemija novog koronavirusa promijenila je našu svakodnevicu, ali još više nekim drugima. Najmlađi imaju drugačije djetinjstvo od onog djece proteklih godina, a život zdravstvenih radnika teško da možemo i zamisliti. Zato smo jedne i druge ovog adventa odlučili počastiti – omogućiti im slobodan ulaz u Vrt,- kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Slobodan ulaz imat će svi mlađi od 18 godina te djelatnici svih zdravstvenih ustanova.

Zagrebački Zoo vrt gaji tradicionalan blagdanski duh.

U Zoološkom vrtu posjetitelji sa šetnica mogu vidjeti životinje navikle na zimu, a u paviljonima upoznati one kojima su draže više temperature. Posebno zanimanje vlada za novim stanovnicima Vrta – kineskom leopardicom i dvoprstim ljenivcima. Tijekom adventa posjetitelji mogu razgledati i poseban edukativni postav o tajnama životinjskog svijeta, navodi se u priopćenju.

Pri organizaciji svih manifestacija, pa tako i Polarnog adventa, u Zoološkom vrtu vode računa da ne smetaju životinjama.  Na nekoliko mjesta uređeni su kutci za fotografiranje, a jedan od najzanimljivijih je paviljon Szechuan s ljuljačkom.
Od ponedjeljka do četvrtka Vrt je otvoren od 9 do 16 sati, a petkom, subotom i nedjeljom radi produljeno – do 20 sati

Polarni advent u Divljem srcu grada traje do 6. siječnja 2021. godine.

Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply