Završna konferencija projekta ”Nabava 29 autobusa za ZET “

Završna konferencija projekta ”Nabava 29 autobusa za ZET “

U krugu ZET-ovog autobusnog pogona Podsused, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i predsjednice Uprave ZET-a Ljube Romčević Žgela, ZET je predstavio preostalih sedam poluniskopodnih gradskih autobusa iz projekta nabave autobusa ZET-a sufinanciranih bespovratnim sredstvima fondova Europske unije u sklopu programa „Konkurentnost i kohezija“.

-U našem je voznom parku trenutačno 441 autobus, koji prijeđu 25 milijuna kilometara godišnje, a to najbolje govori o obimu našeg posla. U sklopu  ovog projekta nabavljeno je 15 niskopodnih autobusa proizvođača MAN i 14 proizvođača IVECO. Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava čija ukupna investicija iznosi oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto prihvatljivih troškova sufinancirano iz Operativnog programa EU „Konkurentnost i kohezija“, dok se preostalih 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske. – rekla je Ljuba Žgela, predsjednica Uprave ZET-a.

-Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnije i ugodnije putovanje. – rekao je gradonačelnik Bandić

Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima. Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Tagged with

Leave a Reply