Nova 343 slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebu

Nova 343 slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebu

 Na području Zagreba u protekla 24 sata detektirana su 343 nova slučaja zaraze koronavirusom, a policija je tijekom vikenda utvrdila dva slučaja kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj novooboljelih u Zagrebu je 343, a epidemiolozi su u posljednja 24 sata uspjeli kontaktirati i obraditi 414 novopozitivnih osoba. 

Utvrdili su da su 154 osobe negativne epidemiološke anamneze, 159 osoba su kontakti pozitivnih osoba, osam su štićenici i djelatnici ustanova socijalne skrbi i domova za starije, a ostali slučajevi povezani su s putovanjima iz inozemstva, kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Na području Zagreba trenutno su 3892 aktivna slučaja zaraze.

Jeleč je rekao kako je u ponedjeljak na 12 punktova krenulo antigensko testiranje na koronavirsu. “To je testiranje najdjelotvornije kod pacijenata koji se testiraju između prvog i petog dana od pojave simptoma koji se mogu povezati s koronavirusom”, kazao je. 

Brzo testiranje provode Domovi zdravlja u Zagrebu, za građane je besplatno, a mogu se naručiti preko online platforme http://brzitest.com.hr

U noćnom klubu zatečen zaraženi koronavirusom

Građane koji nemaju mogućnost online prijave mogu naručiti njihovi izabrani liječnici obiteljske medicine ili liječnici iz covid ordinacija, navodi se na web stranicama Grada Zagreba, gdje se mogu vidjeti detaljnije informacije o antigenskom testiranju. 

Voditelj službe prevencije u Policijskoj upravi zagrebačkoj Velimir Tišma izvijestio je kako je tijekom vikenda policija utvrdila dva slučaja kršenja odluka Nacionalnog stožera u ugostiteljskim objektima.

Zagrebačka policija na svojim je stranicama objavila i snimku iz zagrebačkog noćnog kluba, za koji je utvrđeno da je radio nakon dozvoljenog radnog vremena, a u njemu je zatečeno 170 osoba, među kojima je jedna bila zaražena koronavirusom.

“Policijski službenici u suradnji s Državnim inspektoratom i Civilnom zaštitom provodili su tijekom vikenda koordinirane radnje u ugostiteljskim objektima. U nekim objektima zatekli smo vlasnike u prekršajima, odnosno u prekoračenju radnog vremena, ali i nizu nepridržavanja odluka Nacionalnog stožera”, kazao je Tišma.

Tekst: HINA

Foto: HINA/Damir SENČAR

Tagged with

Leave a Reply