NIKOLA MEKTIĆ: Osjećaj je nevjerojatan, ovo je moj najveći rezultat u karijeri

NIKOLA MEKTIĆ: Osjećaj je nevjerojatan, ovo je moj najveći rezultat u karijeri

Pobjednik ATP Finala u parovima Nikola Mektić stigao je u Zagreb. Hrvatski tenisač ostvario je najveći uspjeh karijere na završnom Mastersu odigranom u Londonu gdje je slavio u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom. Nikolu su u Zračnoj luci Franjo Tuđman dočekali predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i izvršni direktor Saveza Vladimir Jovanoski.

-Doživio sam svoj prvi doček koji ukazuje na to da sam sigurno napravio nešto veliko. Nevjerojatan je osjećaj kojeg nisam još ni sam svjestan. Ovaj uspjeh nisam očekivao budući da je bilo par izvanrednih situacija, odnosno promjene partnera te prije samog početka turnira morali smo obaviti težak razgovor. Nisam znao kako će sve na kraju ispasti no od prvog meča smo uspjeli sve profesionalno odraditi. Prvi meč bio je nešto teži no izvukli smo se te smo ulazili iz meča u meč sve bolji. Vjerovali smo da možemo pobijediti svakoga ali nismo se nadali ovakvom uspjehu. – rekao je Nikola Mektić.

-Prve reakcije zaista su čudne no čim sam došao u svoj boks želio sam proslaviti pobjedu sa svojim dečkima koji su jednako zaslužni za sve ovo. Tih par minuta neopisiv je osjećaj. Sam ovaj uspjeh za mene predstavlja veliku sreću te je lijepo završiti sezonu na ovakav način. Sada ću se malo posvetiti odmoru te se nadam da će se Australija dogoditi u prvome mjesecu, a nas ubrzo očekuju pripreme.- rekao je Mektić

Nikola je prvi Hrvat koji je na završnom Mastersu slavio u konkurenciji parova. Time je Nikola osvojio svoju osmu titulu u karijeri ali sigurno ne i posljednju. Iduće sezone Nikola će u paru biti s Matom Pavićem, to najavljuje sjajne rezultate za hrvatski tenis u budućnosti.

-Došlo je do iznenadnog prekida Matine suradnje sa Soaresom i pitao me da li bih igrao s njim sljedeće sezone. Smatram da je Mate najbolji na svijetu i nisam mogao odbiti taj poziv. Vjerujem da će to biti jedno nevjerojatno partnerstvo i veselim se tome. – rekao je Nikola Mektić.

-Ovo je veliki uspjeh i vrlo smo ponosni, kako za njega ali i za hrvatski sport i tenis. Ovo je nastavak priprema za iduću godinu koja nas čeka, tu su Olimpijske igre u Tokiju i novi Davis Cup, svaki je uspjeh vrlo bitan. Možemo reći da su i ove godine naši igračice i igrači ostvarili dobre uspjehe, kako seniori tako i mlađi uzrasti. Nažalost, zbog koronavirusa nismo uspjeli održati Noć hrvatskog tenisa ali to ćemo ubuduće održavati u kontinuitetu. Značajan nam je cilj vraćanje Futuresa u Hrvatsku. Nekada smo ih imali i 30, a danas samo tri tako da intenzivno radimo na njihovom povratku! rekla je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Tekst: HTS

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply