U Zagrebu 421 novi slučaj zaraze

U Zagrebu 421 novi slučaj zaraze

U Zagrebu je zabilježen 421 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar ispravljajući svoju jutrošnju objavu o 241 novozaraženoj osobi.

Među novozaraženima u posljednja 24 sata je i 14 korisnika domova za starije, a trenutno je 3098 aktivnih slučajeva, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih osoba je 18.009, što je 439 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u službi za kliničku mikrobiologiju zavoda “Dr. Andrija Štampar” obavljena su 1062 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 281 nalaz bio pozitivan. Među njima su i osobe koje nemaju prebivalište u Zagrebu.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 652 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 1327 osoba.

Od 652 obrađene pozitivne osobe njih 240 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 253 osobe su kontakti prethodno zaraženih, pet je osoba doputovalo iz BiH, Rusije, Češke i Njemačke.

Njih 39 su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 42 osobe obrada je još u tijeku. Kod 17 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod pet osoba tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. Šesnaestoro djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 35 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika, četiri zdravstvena i jedne nezdravstvene djelatnice, a sedam je korisnika preminulo.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 14 učenika, jednog nastavnika i dva pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 15 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 399 učenika osnovnih te 353 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 11 osoba.

Tekst: HINA

Foto: HINA /Damir SENČAR

Leave a Reply