Poruka gradonačelnika u povodu Dana sjećanja

Poruka gradonačelnika u povodu Dana sjećanja

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva Zagrepčanke i Zagrepčane da zapale lampaš u spomen na žrtvu grada Vukovara i Škabrnje i tako odaju počast žrtvama koje su pale za domovinu.

Priopćenje prenosimo  u cijelosti.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

18.studenoga, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan je koji oduvijek ujedinjuje Hrvatsku, dan kada se s dužnim pijetetom sjećamo svih onih koji su pali kao žrtve agresije na Hrvatsku, koji su za obranu slobode i samostalnosti
Domovine dali sve: svoju mladost, svoje zdravlje, svoje živote…

Ova je godina posebna zbog pandemije koronavirusa i zato naš tradicionalni odlazak u Vukovar ili Škabrnju, sudjelovanje u mimohodu, druženja i manifestacije kojima smo inače obilježavali ovaj dan moramo zamijeniti drugačijim pristupom.

Međutim, to nimalo ne umanjuje naše osjećaje i našu želju da budemo sa Vukovarom i Škabrnjom, da u našim srcima i mislima budemo sa žrtvama i njihovim obiteljima.

Dapače, pokažimo više no ikad što mislimo i koliko nam je važan taj dan i ono što on predstavlja. Zapalimo lampaše u našim prozorima i na taj način recimo hvala za neizmjernu
žrtvu te za slobodu i neovisnost u koje su utkani brojni životi i silna energija cijele Hrvatske.
Tradicionalno, lampaše palimo i duž cijele Ulice grada Vukovara.

Pozivam vas da i ovoga puta budemo jedinstveni, a za one koji ne mogu ili nisu stigli nabaviti lampaše osigurali smo određeni broj na adresama vaših Mjesnih odbora. Čekaju vas danas od 14,00 sati.

Večeras, uoči Dana sjećanja, u 18,30 sati, osvijetlimo Zagreb za naš Vukovar i našu Škabrnju – za našu Hrvatsku!

Hvala vam!

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply