Obilazak Gradske četvrti Podsljeme

Obilazak Gradske četvrti Podsljeme

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je pet  lokacija na području  Gradske četvrti Podsljeme.

MO Šestine – Sanacija krova Doma zdravlja Šestine

Obnova Doma zdravlja traje dvije godine, i sada je projekt obnove u samoj završnici u kojoj se vrši zamjena krovišta i strujne izolacije, radovi bi trebali biti gotovi kroz tri mjeseca, a ukupan iznos investicije je 1,25 milijuna kuna.

-Ovo je jedna od većih investicija na području Gradske četvrti Šestine. Radovi traju skoro dvije godine, kada se radovi završe imat ćemo funkcionalan Dom zdravlja u kojem se nalazi stomatološka ordinacija, pedijatrija, ljekarna i nadamo se ginekološkoj  ordinaciji- rekao je, predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak.

 MO Šestine – Rekonstrukcija prilaza OŠ Šestine i DV Različak, uređenje okoliša škole i sportskog igrališta

Rekonstrukcijom ceste odvija se bolja protočnost prometa i ne stvaraju se gužve kada roditelji dolaze po svoju djecu u vrtić i školu.

–  Nakon nepuna dva mjeseca  pri kraju smo sa  radovima, koji će olakšati komunikaciju prometa, prije je ova ulica bila jednosmjerna, uska kroz koju dva auta nisu mogla proći.- rekao je, ravnatelj OŠ Šestine Ljubomir Špiljar. 

MO Gračani – Obnova okretišta Mihaljevac

Nakon kapitalne investicije sljemenske žičare, na području MO Gračani obnova okretišta Mihaljevac druga je velika investicija. Projekt obnove okretišta sadržava izgradnju dodatnih perona za tramvaje i autobuse, stajalište za invalidska vozila, TAXI stajalište, stajalište za bicikle i javni wc, isto tako, vrijednost investicija je 13 milijuna kuna, radovi će trajati tri do četiri mjeseca.

– Sami radovi bi trebali trajati negdje između tri do četiri mjeseca, izvest će se rekonstrukcija svih prometnih površina. Osim samog tramvajskog kolosijeka, izvest će se nova tramvajska pruga odnosni novi polazni kolosijek sa svim pripadajućim novim peronima, postavit će se odgovarajuće nadstrešnice.  Konstruirat će se autobusni terminal duplo veće površine, bit će omogućeno u jednom smjeru polazak svih autobusa, a ne kao do sada, da se okreću polukružno vožnjom unatrag, time ćemo povećati sigurnost svih korisnika ovog terminala. Također ćemo napraviti odgovarajući broj parkirališta i za osobe s invaliditetom i za taxi vozila. Napravit će se posebna stajališta za bicikle s odgovarajućom nadstrešnicom i hortikulturno uređenje  kompletne plohe.- rekao je, pomoćnik pročelnika za ceste Krunoslav Tepeš.

MO Markuševec – Sanacija igrališta NK Prigorje

U tijeku je sanacija travnjaka na nogometnom igralištu, s obzirom da je to jedini nogometni klub na području Gradske četvrti Podsljeme, potrebna mu je hitna obnova i popratnih sadržaja uz samo igralište, te obnova klupskih prostorija. Klub trenutno broji oko 200 članova svih uzrasta.

 MO Markuševec – Obnova dijela objekta MO Markuševec

Na objektu MO Markuševec, vrše se radovi obnove, zbog štete koja je nastala u potresu koji je pogodio Zagreb u ožujku.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ


Leave a Reply