Ugašen požar u Osnovnoj školi Mate Lovraka, u tijeku dogašavanje

Ugašen požar u Osnovnoj školi Mate Lovraka, u tijeku dogašavanje

 Zagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je u ponedjeljak rano ujutro planuo u Osnovnoj školi “Mate Lovraka” u Klaki u Dubravi, a u tijeku je dogašavanje.

Javna vatrogasna postrojba Zagreb jutros u 4,28 sati primila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13, a dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ “Mate Lovraka”.

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu su djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Zagrebački vatrogasci izvijestili su da su najprije dobili dojavu kako se radi o požaru smeća iza objekata.

“Kad smo došli utvrdili smo da se radi o požaru u objektu Osnovne škole Mate Lovraka na 1. katu u prostoriji od 15 metara četvornih koji je pogašen, ali se i proširio i uvukao u metalnu međukontsrukciju krovišta od oko 1000 četvornih metara što se mora otvarati i istovremeno gasiti tako da ima još dima”, izvijestili su.

Na terenu je veći broj vozila, zbog epidemiološke situacije, kako u jednom vozilu ne bi bilo puno vatrogasaca. 

Jedan vatrogasac je uganuo je zglob i lakše je ozlijeđen.

Uzrok požara i štetu utvrdit će policija.

Osnovnu školu u 9.30 obići će gradonačelnik Milan Bandić, ministra znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs i pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivica Lovrić.

Tekst: HINA/ZNA

Foto:HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Leave a Reply