GRADSKA SKUPŠTINA: ZET, Holding i Velesajam poslovali s gubitkom

GRADSKA SKUPŠTINA: ZET, Holding i Velesajam poslovali s gubitkom

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su prihvatili izvješća o poslovanju Zagrebačkog holdinga, Velesajma i ZET-a koja pokazuju da su te tvrtke poslovale s minusom.

Oporba, koja sudjeluje u online sjednici iz dvije dvorane Stare gradske vijećnice, na glasanju je o polugodišnjim izvješćima glasala ili protiv ili suzdržano, a za raspravu se nije prijavio niti jedan zastupnik.

Zagrebački holding d.o.o. je od siječnja do lipnja imao oko 854 milijuna kuna prihoda i oko 970 milijuna kuna rashoda čime je nastao gubitak od 116 milijuna kuna prije oporezivanja.

Zagrebački električni tramvaj u istom je razdoblju ostvario prihode oko 569 milijuna kuna i rashode oko 581 milijun kuna odnosno gubitak od 12 milijuna  kuna.

Zagrebački velesajam d.o.o. ima  23 milijuna kuna prihoda i oko 29 milijuna kuna rashoda odnosno gubitak više od 6 milijuna kuna što je sedam puta veći gubitak u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je gubitak bio  857.406 kuna.

Na sjednici su prihvaćena i poslovna izvješća Zagrebačkog inovacijskog centra te Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom koja se također odnose na prvih šest mjeseci ove godine, a pokazuju da te dvije tvrtke nisu poslovale s gubitkom.

Tekst: HINA

Foto: ZNA

Leave a Reply