MILAN BANDIĆ: Sreća da nije nikome ništa, šteta će se što prije sanirati

MILAN BANDIĆ: Sreća da nije nikome ništa, šteta će se što prije sanirati

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu ministra znanosti i obrazovanja, Radovana Fuchsa i pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivice Lovrića, obišao je Osnovnu školu “Mate Lovraka” u kojoj je noćas buknuo požar.

-Sreća da nije nikome ništa. Očekujem od policije da napravi sto prije očevid i da se utvrdi uzrok požara. Grad će pomoći koliko bude trebalo da sve bude u funkciji. Vatrogasci su napravili svoj posao, sada neka policija radi svoj.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

-Nakon svih stvari koje su zadesile Zagreb imamo i požar u školi. Ne znam kolika je šteta, ne zna nitko dok se ne uđe unutra. Djeca ne mogu ovdje pohađati školu, to je negdje oko 800 djece, koja će se morati opet prebaciti u druge škole. Grad se izvrsno organizirao, sa obnovom se treba što prije početi, i ministarstvo će participirati u obnovi. Treba naći izvođača koji će brzo započeti s radovima.- rekao je ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs.

-Sve će biti spremno, danas i sutra nema nastave, od srijede će učenici ove škole redovito ići na nastavu. Učenici od prvog do četvrtog razreda pohađat će dio škole koja nije zahvaćena požarom, dok će učenici od petog do osmog razreda najvjerojatnije ići u Osnovnu školu Ivanja Reka, i za njih će biti organizirani prijevoz, kao i za ostalih šest tisuća osnovnoškolaca – rekao je pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivica Lovrić.

Javna vatrogasna postrojba Zagreb jutros u 4,34 sati primila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13, a dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ “Mate Lovraka”.

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila, požar je stavljen pod kontrolu, u intervenciji lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac.

– Noćas su vatrogasne postrojbe grada Zagreba primile dojavu jedne građanke, o pojavi dima iza Osnovne škole Mate Lovraka. Po dolasku prve ekipe potvrdili su da se radi o požaru u školi. Izgleda da je požar započeo u jednoj prostoriji, najvjerojatnije računovodstvu ili nešto slično, iz te prostorije požar se proširio na krovište, koje se zbog konstrukcije teško gasi. Požar je lokaliziran, a od 6,00 sati. U toku intervencije jedan vatrogasac zadobio je lakšu ozljedu, uganuo je nogu.- rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Tagged with

Leave a Reply