Otišao je Veliki Zambata!

Otišao je Veliki Zambata!

Preminuo je kapetan zlatne generacije Dinama, Slaven Zambata. Veliki čovjek, kapetan generacije koja je 1967. osvojila Kup Velesajamskih gradova, rođen je 24. rujna 1940. u Sinju! Sinjski vitez za Dinamo je odigrao 251 utakmicu i postigao 156 golova.

Povodom smrti Slavena Zambate, oglasili su se objavom i njegovi Dinamovci.

“U velikoj tuzi i bolna srca javljamo da nas je u četvrtak, 29. listopada, rano ujutro zauvijek napustio naš proslavljeni nogometaš, naš dragi, omiljeni i nezaboravni “plavi devet” – Slaven Zambata.

  Jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, napadač sa stilom, igrač za nogometne gurmane i sladokusce, kapetan proslavljene generacije iz 1967. godine, krajem rujna je obilježio svoj 80. rođendan, a dulje je od šest desetljeća bio usko vezan uz maksimirski klub. Bdio je nad svakim rezultatom, svakim potezom, emotivno pratio događanja vezana uz Dinamo i ta nas je međusobna ljubav vezala do zadnjega dana.

  Termin komemoracije i ispraćaja obznanit ćemo naknadno, a GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku sućut obitelji i prijateljima našega Slavena.” – piše u objavi GNK Dinama.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply