Započeo 9. memorijalni malonogometni turnir “Blago i Robert Zadro”

Započeo 9. memorijalni malonogometni turnir “Blago i Robert Zadro”

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved otvorio je 9. memorijalni malonogometni turnir „Blago i Robert Zadro“ koji se održava na terenima NK Špansko, a organizator turnira je Športsko rekreacijsko društvo HOS-a Grada Zagreba pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Otvaranju turnira prisustvovao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

– Iznimna mi je čast biti danas ovdje s vama, s obitelji Zadro, potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, organizatorima ovoga turnira Ivanom Friščićem, Antom Lažetom i Borom Barišićem, s dragovoljcima Domovinskog rata i svim sudionicima ovog memorijalnog turnira.
Malonogometni turnir „Blago i Robert Zadro“ svojim održavanjem čuva uspomenu na vitezove Vukovara, Blagu i Roberta, koji su svoje živote položili na Oltar domovine za samostalnu Republiku Hrvatsku,- kazao je u svome obraćanju gradonačelnik Bandić.

– Ovo je puno više  od sportskog susreta. Ovo je čin sjećanja na dva velika čovjeka i čin očuvanja naših vrijednosti koje smo zajedno stvorili u Domovinskom ratu. I ovo naše okupljanje ovdje je poruka da je to naše zajedništvo ta naša snaga i danas prisutna među nama u nama i da će ona kao takova biti prenešena i na nove naraštaje!- naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i proglasio turnir otvorenim.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply