DRAGO PRGOMET: U četvrtak odluka hoće li sjednica Gradske skupštine biti online

DRAGO PRGOMET: U četvrtak odluka hoće li sjednica Gradske skupštine biti online

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) u utorak je Hini izjavio da će se najkasnije u četvrtak donijeti odluka hoće li se iduća skupštinska sjednica zakazana za 27. listopada održati fizički ili online.

Prgomet je rekao da su danas održali konzultacijski sastanak Predsjedništva Gradske skupštine, na kojem su bili predsjednici klubova zastupnika te da su se neki klubovi izjasnili za održavanje online sjednice, a neki za održavanje fizičke sjednice. Najavio je da će konačna odluka o tome biti donijeta najkasnije u četvrtak, a možda već i u srijedu. 

Dodao je da je on, s obzirom da je liječnik, predložio da se zbog situacije s koronavirusom predstojeće sjednica Gradske skupštine održi online. 

Na pitanje postoji li mogućnost da zbog situacije s koronavirusom on i dalje bude predsjednik Gradske skupštine, Prgomet je rekao da ne postoji te da i dalje stoji kod svoje odluke, jer se tu ništa nije promijenilo. 

Prgomet je nedavno zbog obveza koje ima u svojemu stručnom i znanstvenom radu u Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb koje je predstojnik, od svog Kluba gradskih zastupnika HDZ-a zatražio da ga razriješi funkcije predsjednika skupštine. Također je odlučio da će do 1. siječnja 2021. ostati gradski zastupnik. 

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš rekao je tada da će mjerodavna stranačka tijela izaći s imenom kandidata za predsjednika Gradske skupštine. Dodao je da će to biti netko od sadašnjih gradskih zastupnika HDZ-a i da će izabrati najboljega. Uz Ilijaša i Prgometa, HDZ-ovi gradski zastupnici su i Dubravka Brezak Stamać, Davor Filipović, Mislav Herman, Ivana Mamić i Mario Župan.  

Neslužbeno se doznaje da je najizgledniji kandidat za novog predsjednika Gradske skupštine ponovno liječnik, Mislav Herman.

Prgomet je također danas Hini rekao da se na predstojećim izborima u HDZ-u nema namjeru kandidirati za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, jer je to još zahtjevnija funkcija od predsjednika Gradske skupštine koju ne može obnašati zbog obveza koje ima u svojemu stručnom i znanstvenom radu u Klinici.

Predsjednik kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević Hini je danas nakon konzultacija predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa s klubovima gradskih zastupnika izjavio da su klubovi HDZ-a i stranke Milana Bandića predložili online sjednicu. Većina oporbenih klubova, rekao je,  među kojima i Klub lijevog bloka izrazila želju za fizičkom sjednicom, jer se ne slažu s održavanjem online sjednice.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply