Otvorena javna nabava za izgradnju Dječjeg centra za translacijsku medicinu

Otvorena javna nabava za izgradnju Dječjeg centra za translacijsku medicinu

Dječja bolnica Srebrnjak objavila je u utorak otvoreni postupak javne nabave za izradu izvedbenog projekta i izvođenje radova izgradnje nove zgrade Dječjeg centra za translacijsku medicinu (CCTM), čija ukupna procijenjena neto vrijednost iznosi više od 164,5 milijuna kuna.

Time je taj trenutno najveći regionalni infrastrukturni projekt iz područja znanosti i zdravstva ušao u iduću fazu provedbe. Cjelokupan iznos navedene faze projekta će biti financiran iz EU fondova, priopćili su u utorak iz Dječje bolnice Srebrnjak.

Dovršetkom projekta te izgradnjom i opremanjem nove zgrade, koja će biti funkcionalno povezana s postojećom zgradom Dječje bolnice Srebrnjak, omogućit će se provedba organizacijske reforme Srebrnjaka iz pedijatrijske bolnice u klinički istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti.

Rok izvršenja ugovora o javnim radovima i uslugama izrade izvedbenih projekata je 22 mjeseca, s očekivanim početkom u ožujku 2021. te završetkom u siječnju 2023. Kriterij odabira ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda na temelju cijene i kvalitete, koju određuju iskustvo stručnjaka i jamstveni rok.

Imenovan je i sedmeročlani Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu u svrhu ostvarivanja funkcionalnog modela implementacije projektnih aktivnosti.

Sastavljen je od eminentnih hrvatskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u području zdravstva i znanosti i međunarodnom prepoznatljivošću. U Upravni odbor imenovani su akademici Miroslav Samaržija i Slobodan Vukičević, Boris Brkljačić, Mladen Merćep, Stjepan Orešković, Jurica Vuković i Marinko Rade.

“Pokretanje nove faze projekta dokaz je da ulažemo maksimalne napore u osiguravanju što brže i kvalitetnije realizacije projekta te kako smo svim snagama stali iza projekta koji ima nemjerljiv značaj za hrvatsku znanost, ali i zdravstveni sustav”, rekao je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Ivo Dumić – Čule.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply