GRADSKA SKUPŠTINA: Drago Prgomet podnio ostavku na mjesto predsjednika

GRADSKA SKUPŠTINA: Drago Prgomet podnio ostavku na mjesto predsjednika

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) zatražio je u ponedjeljak razrješenje s te dužnost je se želi u potpunosti  posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu u KBC-u Zagreb.  Drago Prgomet je predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata na KBC-u Zagreb.

“Časnu dužnost predsjednika Skupštine grada Zagreba trudio sam se obnašati maksimalno odgovorno. U isto vrijeme rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu. Odgovornost i briga prema bolesnicima, obveze vođenja Klinike, pogotovo u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima te sudjelovanje u međunarodnim znanstvenim projektima, onemogućava mi jednako kvalitetno obnašati ove dvije dužnosti. Stoga, molim Klub zastupnika HDZ-a da sukladno Poslovniku pokrene postupak mog razrješenja s dužnosti predsjednika skupštine i izbor novog predsjednika kako bih se u potpunosti mogao posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu.”- piše u dopisu koji je Drago Prgomet naslovio na Kazimira Ilijaša, predsjednika Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

U Gradskoj skupštini Grada Zagreba objašnjavaju da se Klub gradskih zastupnika HDZ-a mora sastati i ako se dogovore za razrješenje Drage Prgometa s dužnosti predsjednika Gradske skupštine moraju, sukladno Poslovniku, službeni dopis uputiti u proceduru skupštinske Stručne službe. 

“Dok god to ne naprave, Drago Prgomet je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine”, ističu u Gradskoj skupštini.  

Drago Prgomet je postao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba 18. travnja 2019. nakon što je Andrija Mikulić postao državni inspektor. Na prošlim lokalnim izborima, Drago Prgomet je bio i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba, ali je osvojio samo 5,6 posto glasova.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply