U Zagrebu 41 novi slučaj zaraze koronavirusom

U Zagrebu 41 novi slučaj zaraze koronavirusom

Proteklog dana u Zagrebu je zabilježen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, te je broj aktivnih slučajeva 483, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u posljednja 24 sata testirano je 1142 uzoraka, a ukupno je u Zagrebu napravljeno više od 2000 testiranja s obzirom na to da se testira i u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.

Mjera samoizolacije određena je za njih 190, a 49 osoba je izliječeno.

Među novozaraženima 11 ima negativnu epidemiološku anamnezu,13 su kontakti ranije pozitivnih, devet oboljelih je u jednom sportskom klubu, jedan slučaj je uvoz iz BiH, jedan iz Crne Gore, a četiri osobe su došle s godišnjih odmora.

Šostar je izvijestio da je u posljednja 24 sata potvrđen koronavirus kod tri učenika srednje škole te kod jedne učiteljice osnovne škole. Samoizolacija je određena za 16 srednjoškolaca te 23 osnovnoškolca. 

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je kroz domove zdravlja prošlo 270 osoba, a samoizolacija nije određena ni za jednu osobu. Kroz domove zdravlja na testiranje su upućene 244 osobe.

Na drive-in punktovima uzeto je 284 uzoraka.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply