GRADSKA SKUPŠTINA: Nije prošlo Izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu 2019.

GRADSKA SKUPŠTINA: Nije prošlo Izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu 2019.

Zastupnici zagrebačke Skupštine nisu u ponedjeljak prihvatili Izvješće o radu gradonačelnika od 1. srpnja do 31. prosinca 2019., a Milanu Bandiću zamjeraju što kasni s tim dokumentom, zbog čega danas nema rasprave o načinu na koji se Zagreb borio protiv epidemije koronavirusa i potresa.

Matej Mišić (Klub zastupnika SDP-a) zamjera gradonačelniku kašnjenje s izvještajem, čime, kaže, krši propise.

Podsjetivši da je rok za predaju izvješća za drugih šest mjeseci prethodne godine 28. veljače, a 1. rujna za prvih šest mjeseci tekuće godine, rekao je da su zastupnici danas trebali raspravljati o načinu na koji se Zagreb borio protiv epidemije koronavirusa i potresa kroz izvještaj o prvih šest mjeseci ove godine.

“Izvještaj jasno pokazuje da se financijama nije upravljalo niti namjenski niti ciljano niti transparentno niti u skladu s onime što je Skupština izglasala kao prijedlog proračuna u prosincu 2018., a onda i kroz rebalanse”, kaže Mišić.

U ime Kluba Glas-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš prozvala je gradonačenika da “nema čak elementarnu pristojnost doći reći par rečenica o tome”.

Zastupnici su na sjednici većinom glasova prihvatili Izvješće o financijskom poslovanju Dječje bolnice Srebrnjak te izvješće o realizaciji projekta Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM).

Većinom glasova prihvatili su i niz izvješća koja se odnose na razdoblje od siječnja do prosinca 2019. –  društva Zagrebački holding d.o.o., Uprave trgovačkog društva Zagrebački električni tramvaj d.o.o., Zagrebački velesajam d.o.o., Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o., Zagrebački inovacijski centar d.o.o. te Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o..

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply