U Zagrebu 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Zagrebu 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva zaraze je 166, izvijestio je u petak zagrebački Stožer civilne zaštite.

“Jučer je napravljeno 384 testiranja, 14 je pozitivnih, tako da sad imamo 166 aktivnih slučajeva u Zagrebu. U izolaciju je stavljeno 65 osoba, tako da ih je jučer ukupno bilo 463 osobe, 18 je više izliječenih nego prethodnog dana”, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar. 

Izvijestio je kako su danas stigli rezultati testiranja prisustnosti virusa u otpadnim vodama na području Zagreba, koji će se protumačiti sljedeći tjedan. Također, Šostar je najavio postavljanje sustava za kontinuirano testiranje prisutnosti virusa u otpadnim vodama, koji će se u sljedećih 15-20 dana postavit u pročišćivaču otpadnih voda.

Zagerebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da je do sada gradska uprava zaprimila oko 2 tisuće zahtjeva za procjenu štete nakon urbanih poplava te je pozvao građane na strpljenje, kako bi povjerenstva mogla izaći na teren i procijeniti štetu.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply