Zagreb je naš! i Za grad traže produljenje roka za prijavu štete od poplava

Zagreb je naš! i Za grad traže produljenje roka za prijavu štete od poplava

Zagreb je naš! i Za grad zatražili su u srijedu od zagrebačke gradske uprave i Ureda za mjesnu samoupravu da produlje rok za prijavu štete od poplava na mjesec dana kako bi se svi građani u potrebi stigli prijaviti.

“Zbog još jedne u nizu kaotičnih situacija koje je proizvela gradska uprava, vijećnici i vijećnice u mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti traže od gradonačelnika i Ureda za mjesnu samoupravu da se rok za prijavu štete od poplava produlji na minimalno mjesec dana jer je u 48 sati nemoguće obavijestiti sve građane u potrebi”, izvijestili su u priopćenju.

Naime, iz Ureda za mjesnu samoupravu u utorak je poslan dopis s nalogom svim vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima da se radi svih aktivnosti vezanih uz utvrđivanje razmjera nastalih šteta/posljedica nakon nevremena praćenog obilnom kišom koje je pogodilo Zagreb 24. srpnja žurno, a najkasnije do četvrtka, 30. srpnja u podne dostavi popis oštećenih objekata.

“Dakle, dan je rok kraći od 48 sati, što nije dovoljno ni da se obavijesti građane, a kamoli da se skupe potrebni podatci”, istaknule su političke stranke Zagreb je naš! i Za grad te napomenule da predsjednici i predsjednice vijeća i odbora uglavnom nisu proslijedili taj poziv članovima.

Tekst: HINA

Foto: HINA /Damir SENČAR

Leave a Reply