TOMISLAV STOJAK: Gradonačelniče, jesu li i za lošu gradsku odvodnju i zaštopanu kanalizaciju krivi građani, kao i za potres?

TOMISLAV STOJAK: Gradonačelniče, jesu li i za lošu gradsku odvodnju i zaštopanu kanalizaciju krivi građani, kao i za potres?

Gradski zastupnik Tomislav Stojak uputio je priopćenje u kojem zagrebačkog gradonačelnika Bandića pita jesu li nakon “sinoćnjeg kaosa” s poplavom u velikom dijelu grada  “za lošu gradsku odvodnju i zaštopanu gradsku kanalizaciju opet krivi građani, kao što ste ih optužili i za štete od potresa?”

Priopćenje Gradskog zastupnika Tomislava Stojaka prenosimo u cijelosti

Nakon sinoćnjeg kaosa s poplavom u velikom dijelu našeg grada, kao gradski zastupnik i građanin Zagreba pitam vas gradonačelniče – jesu li i za lošu gradsku odvodnju i zaštopanu gradsku kanalizaciju krivi opet građani, kao što ste ih optužili i za štete od potresa?
Poplavljen je bio veći dio grada, javne ulice i trgovi, stotine i stotine kuća, stanova, podruma, učinjena je šteta koja će se tek zbrajati, a nekima od naših sugrađana, ionako već jako pogođenih štetom od potresa,
vjerojatno i nenadoknadiva. Osjećate li imalo odgovornosti, gradonačelniče, što upravljate sustavom koji ne brine o onom radi čega uopće i postoji – gradskom komunalnom infrastrukturom?
Vjerojatno ćete danas objašnjavati „stoljetne ili milenijske vode“, štete koje nisu uopće važne niti velike, vaše riječi će vjerojatno opet iskazivati prijezir i ignoriranje građana grada kojem ste na čelu. To je ono što se, na žalost, očekuje od vas jer drugačije ne znate.
Da li gospodine gradonačelniče osjećate barem malo odgovornosti, a pogotovo direktor Vodoopskrbe i odvodnje, kada po tko zna koji puta posljednjih godina, moji susjedi u Rudešu, građani Zagreba kojima bi
vi trebali biti gradonačelnik, opet sinoć moraju spašavati svoju imovinu radi loše gradske komunalne infrastrukture, opet su im kuće i stanovi uništeni radi toga što se njihov problem od strane grada i ViO ne
želi riješiti!
Podsjetit ću vas da ste imali konkretne prijedloge rješenja, zajedno s ugroženim sugrađanima predlagao sam vam ih još prošle godine, ali sve ste bahato odbili jer vi znate najbolje!
Sada opet imate istu situaciju, opet ćete vjerojatno objašnjavati sugrađanima kako ćete „svakoga mjeseca dolaziti u Rudeš dok se problem ne riješi“, kako ste javno obećali još u prosincu prošle godine. Kao što se
može vidjeti, vaše „dolaženje“ u Rudeš uzrokovalo je ponovno poplavljivanje većine onih ulica i kuća za koje sam vam predlagao rješenja, a vi ste sve odbili.
Zato sada samo jedno pitanje, na koje naravno ne očekujem odgovor – gradonačelniče, da li vas je barem malo sram radi problema ljudi iz Rudeša i sinoćnjeg kaosa u većem dijelu grada kojem ste na čelu?

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply