GNK Dinamo prvak Hrvatske

GNK Dinamo prvak Hrvatske

Dinamo je na stadionu Maksimir u petak proslavio naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2019/20.!

Dinamo je 21. naslov prvaka osvojio sa 80 bodova. Na drugom mjestu je Osijek sa 62 boda, koliko ima i Lokomotiva na trećoj poziciji, dok je Rijeka četvrta sa 61 bodom. 

Danas ćemo doznati i tko će osvojiti drugo mjesto koje ove sezone vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Osijek i Lokomotiva će u međusobnom susretu tražiti pobjedu za titulu doprvaka, a drugom mjestu se nada i Rijeka.

– Lijepo je na kraju završiti sezonu s pobjedom, kazao je trener Dinama Zoran Mamić nakon što su “Modri” u susretu posljednjeg, 36. kola Prve HNL na stadionu Maksimir pobijedili Varaždin sa 2-0 i službeno osvojili naslov prvaka.

Prvo ime susreta bio je Lovro Majer koji je zabilježio pogodak i asistenciju, a u 59. minuti uzdrmao okvir gola. Među strijelce se upisao i Mario Ćuže.

– Drago mi je da je bilo puno mladih igrača i da su pokazali svoju kvalitetu. Vidimo da imamo svjetlu budućnost,- kazao je Mamić, koji je prije dva dana i službeno postao novi trener Dinama.

– Idemo iskoristiti ovih par dana za odmor, nažalost imamo svega pet dana i odmah kreću nove akcije, kopanje i oranje. To je naša realnost,- dodao je Mamić.

– Imamo dovoljan broj igrača, dovoljno kvalitete i vjerujem da ćemo biti puno kvaliteniji nego što smo bili u posljednjim utakmicama,- poručio je strateg novog starog hrvatskog prvaka. 

Tekst: HINA/ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: HINA/Ado BULJUBAŠIĆ

Leave a Reply