ČISTOĆA: Edukacija o odvajanju otpada

ČISTOĆA: Edukacija o odvajanju otpada

Čistoća će ovaj i sljedeći petak od 15 do 17 sati u centru grada održati edukacije pod nazivom „Odvojeno skupljanje otpada – Mijenjamo navike“.

Glavni cilj edukacija je informiranje i educiranje građana o sprečavanju nastanka otpadne plastike, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.

Svi zainteresirani građani mogu kroz igru i razgovor, uz brojne edukativne materijale upoznati se s sprečavanjem nastanka otpada, odvojenim skupljanjem otpada i odgovornim postupanjem s otpadom.

Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada i educiranju građana kroz praktične primjere kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, što odložiti u reciklažna dvorišta, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja. Radionice su prilagođene i za djecu koja se mogu zabaviti crtajući u eko kutku male škole čistoće i igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ i računalnu igru „Ekoforija“. Građanima ćemo dijeliti i prigodne platnene vreće kako bi ih potaknuli na manje korištenje plastičnih vrećica.

Raspored održavanja edukacija:

  • 24. srpnja 2020. od 15 do 17 sati na Cvjetnog trgu,
  • 31. srpnja 2020. od 15 do 17 sati na Zrinjevcu.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply